EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Életmód

Sorban állnak a vevők a Kodiaqért

Beköszöntött az aranykor a Skoda márkakereskedésekbe, sorban állnak a vevők a nemrég bemutatott új modellért, Kodiaqért. Az elmúlt év végén bemutatott új városi terepjárót Miskolcon – a megújult Octaviával együtt – mutatták be a hazai sajtó képviselőinek.

Nos, a borsodi megyeszékhely közelében a tesztvezetések során hamar kiderült, miért nem kell a marketingeseknek éjt, nappallá téve dolgozni a vevők megdolgozása érdekében. A Kodiaq egész egyszerűen pompásra sikeredett, első pillantásra – legalábbis a formáját tekintve – az Audi Q7-tel, Q5-tel is felveszi a versenyt. Talán a belső értékek, vezetést segítő elektronikai újdonságok és fedélzeti kamerák tekintetében sem szakadéknyi a különbség a két kocsi között. Ráadásul a Kodiaq modelljei leginkább- felszereltségtől függően – a 9,3- 11,5 millió forintos tartományban mozognak, szóval így már érthető, miért kelt el a 2017-re tervezett félezres mennyiség kétharmada pillanatok alatt. Nem csoda, hogy az autó importőre, a Porsche Hungária azon van, hogy lehetőség szerint megemelje a kvótát. A motorkínálat két TDI és három TSI-ből áll 125 és 190 lóerős változatokban, és kézi váltó mellett DSG is rendelhető – akár négykerék -meghajtással is.


Formához méltó tartalmat kínál a Kodiaq /Fotó: Skoda

A Kodiaqot egyébként akár elengedett kézzel is vezethetjük, – igaz, csak hátramenetben – az utánfutóval milliméter pontosan leparkolhatunk vagy éppen pontosan az utánfutó karjához állhatunk a parkolást segítő kameráknak és a korszerű elektronikának köszönhetően.

A Kodiaqban minden a vezető kényelmét szolgálja /Fotó: Skoda

Az Ocvtavia esetében sem kell lasszóval fogni a vevőket itthon és külföldön, a modellből már több, mint ötmillió darab gördült le a szerelőszalagokról, és továbbra is a márka legjobban teljesítőm zászlóshajója. A gyár tervezői azonban még magasabb célokat tűztek maguk elé, ezért dobták piacra nemrégiben a külsőleg leginkább az osztott első lámpás megoldással jellemezhető megújított Octaviát, melyet szintén Miskolcon mutattak be a hazai sajtónak. Forradalmi változásokat nem, sokkal inkább apróbb finomságokat hozott a “négyszemű” Octavia. Például a középkonzolon a a tekintélyes, 9,2 colos kijelző, a két USB port hátul, vagy éppen a pohártartó aljára applikált nyitó, mellyel fél kézzel  is kinyithatjuk a pet palackot. A fázósak életét a fűthető kormánykerék könnyíti meg. A Wi-Fi hotspot nyolc eszközt szolgál ki, rengeteg mobilon megszokott funkció (Earth, Street View, hírek, időjárás) érhető el  a Škoda Octavia rendszerén keresztül.


Lehet két szemmel több az Octaviában? /Fotó: Skoda

Íme, néhány Lokál-teszt:

Kapcsolódó Cikkek