2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Veszprém

Spártai megmérettetés

A hétvégi veszprémi verseny a maga hétezer indulójával nemcsak hazai, hanem európai szinten is az egyik legnagyobb Spartan Race lesz, a környéken alig van már szálláshely. Az április 1-jén megrendezendő Spartan Race hivatalos sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és Sisak Zsófia versenyigazgató beszélt a nemzetközi akadályfutó-versenyről.

A polgármester elmondta, többek között azért is álltak a kezdeményezés mellé, mert a nemzetközi program alkalmas arra, hogy Veszprém hírnevét tovább öregbítse. A városvezetés hisz abban, hogy az ide látogató több ezer ember komoly bevételt jelent majd a városnak, várhatóan jelentős idegenforgalmi bevétellel. Elhangzott, a versenyre hónapok óta nem lehet regisztrálni (kivéve az elit női és a jótékonysági kategóriát), a környék szálláshelyei szinte már mind telt házat jeleztek. Porga Gyula bízik abban, hogy az itt megforduló vendégek később visszatérnek majd Veszprémbe.


Sisak Zsófia és Porga Gyula (fotó: Domján Attila)

Sisak Zsófia kiemelte, hogy az európai szinten is nagynak ígérkező verseny ugyan komoly logisztikát igényel majd a nézőkkel együtt várhatóan több mint 12 ezer ide érkező ember miatt, de rutinos szervezőcsapattal rendelkeznek. A Betekints-völgy–Gulyadomb–Séd-völgy háromszögében rendezett szombati program zökkenőmentes lebonyolításáról 400 fős rendezőcsapat gondoskodik majd mentősökkel, rendőrökkel és polgárőrökkel karöltve.

A Spartan Race szervezőgárdája 4-5 ezer vendégautóst vár a városba, melyek parkoltatására a Pápai út és a nyugati útgyűrű közti területet veszik igénybe. A közlekedési káosz elkerülése miatt a veszprémi indulóktól azt kérik, ha tehetik, ne autóval, hanem gyalog vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg a verseny helyszínét. A rendezvény ideje alatt a már említett Betekints-völgy–Gulyadomb–Séd-völgy környékét lezárják, az utcákba csak az ott lakók, a szállodavendégek és a VIP-ek hajthatnak be.


A versenyigazgató elmondta azt is, hogy egy jótékonysági futamot is indítanak, melynek regisztrációs bevételét a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapja. Az előzetes regisztrációk alapján úgy látják, hogy ez az összeg 4–7 millió forintot jelent majd az intézménynek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.