EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Zalaegerszeg

Sport- és szabadidő-komplexum épül Alsóerdőn

A város peremén található Alsóerdő égig érő fáival közkedvelt kirándulóhely, sokan járnak oda kerékpározni, sétálni, futni vagy családosan sportolni. A város vezetősége továbbgondolta a természet adta lehetőségeket: miért ne lehetne a mesebeli tájba beilleszteni egy valódi élményközpontot, ahol a fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálják a kikapcsolódási lehetőséget? Ráadásul 200 kilométeres körzetben nincs hasonló.

Henics Attila pályázati szakreferens lapunknak elmondta, hogy elkészültek a 2,85 milliárd forintos beruházással megvalósítani tervezett Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ engedélyes és kiviteli tervei. A szükséges összegből a TOP-programban már rendelkezésre áll 1,5 milliárd forint, a kormány pedig rövid időn belül dönthet a maradék 1,35 milliárd forintos állami forrásról. Amint a teljes összeg rendelkezésre áll, kezdődhet is a beruházás, várhatóan idén ősszel, és 2018 végére befejeződhet a fejlesztés. A tábor területén a tervek szerint ingyenesen használható, többfunkciós, gumiőrleményes sportpályákat, füves focipályát, kosárlabdapályát, salakos és terepfutópályát építenek.


Ilyen lesz Alsóerdő a felújítás után

A bringázás szerelmeseire is gondoltak, hiszen lesz terepkerékpár-pálya, de a küzdősportok kedvelői és a Spartan Race megszállottjai sem maradnak minőségi terep nélkül. A kicsiket és nagyokat a KRESZ-park és a játszótér várja. Lehetőség lesz pingpongozni, tüzet rakni, sőt egy kiadós séta után megpihenni. A tábor területének fennmaradó részén, valamint az erdő területébe benyúlva kapnak helyet a fizetős attrakciók és élményelemek. A parkba történő belépés, a jegyvásárlás a fogadóépület melletti különálló épületben történik majd, amelynek kialakítása szintén a projekt része. A tábor dolgozóinak pihenőjeként egy régi épületet újítanak fel, ahol a KRESZ-park bérelhető közlekedési eszközeit tervezik elhelyezni, továbbá büféként is üzemelne. Az erdő mellé 92 személygépkocsi elhelyezését biztosító parkolót terveztek.

A fizetős élményelemek a tervek szerint a következők lesznek: extrém kalandpark, sí- és snowboardpálya, drift gokart, Euroline-csúszda, falmászóterem és mászótorony.


Régi emlékeket őriz az elhanyagolt épület
Fotó: Inhof András

A Modern Városok Program keretében Alsóerdővel együtt a tévétorony és környezete is megszépül, és része lesz az élményközpontnak. Lesz skywalk terasz és zipline csúszda, innen indul majd a sínes bobpálya is, ezért kiszolgálóépületeket alakítanak ki. A bátrabbak várhatóan kipróbálhatják majd a szabadesést is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.