EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Stadler készült a börtönre

Ma dől el, a Stadler-perben súlyosbításért fellebbez-e az ügyész, vagy megelégszik a Kecskeméti Törvényszék által első fokon kiszabott öt év börtönbüntetéssel.

Stadler József az ítélethirdetés napján hajnali ötkor kelt, és a kezdés előtt egy órával már a Kecskeméti Törvényszéken ücsörgött. Titokban felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy esetleg bilincsben viszik el, ezért a táskájában elegendő hideg élelem volt.


– Nekem a felfüggesztett börtönbüntetés sem igazságos, ezért aztán felmentést várok – magyarázta a Lokálnak. Aztán az ifjú, húszéves barátnőjéről mesélt, aki az utolsó este sírva búcsúzott el tőle, mert rossz előérzete volt a per kimenetele miatt. A lány attól rettegett, hogy az akasztói vállalkozót többé már haza sem engedik.

– A múltkor is el akart jönni a barátnőm az egyik tárgyalásomra, de azt mondtam neki, inkább maradjon otthon. Ne a bíróságra járjunk együtt, hanem ennél sokkal jobb helyekre, csak előbb mentsenek fel – reménykedett.


Úgy tűnik, erre Józsi bácsinak még várnia kell, ugyanis a Kecskeméti Törvényszék első fokon öt év börtönre ítélte, ahonnan csak két és fél év letöltése után feltételesen szabadulhat. Józsi bácsi arca meg sem rezdült, úgy hallgatta az ítélet indoklását. Ebből kiderült, hogy bár 420 milliós adócsalással vádolták, az ítéletben már „csak” 200 millió forintot kért rajta számon a bíróság. Józsi bácsi és ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

– Valaki magyarázza meg, az ügyészség következmények nélkül miért tévedhetett 200 millió forintot a káromra, ami viszont nekem öt év börtönt jelent? Ártatlan vagyok, bízom a másodfokú bíróság alaposságában és bölcsességében, mert ha újra börtönben zárnak, onnan már csak tepsiben hoznak ki – mondta búcsúzóul Józsi bácsi, aki hozzátette: – Ha megint rács mögé kerülök, szakítani fogok a párommal – tette hozzá.

Stadler már háromszor ült adócsalásért börtönben, legutóbb 2016-ban szabadult.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Mindenki szeretne spórolni az ajándékok vásárlásánál, de ha egy termék túl olcsó, akkor gyanakodjunk arra, hogy hamisítvány. A hamisított termékek könnyen fennakadhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A NAV akár meg is semmisítheti a megrendelt termékünket, ha pedig nagy mennyiségről van szó, előfordulhat hogy fel is jelentenek.

 • Családi programok a nemzeti ünnepen

  Családi programok a nemzeti ünnepen

  Ingyenes Országház látogatással, koncertekkel és emlékmenettel és családi programokkal várják az érdeklődőket október 23-án az 1956-os szabadságharc megemlékezésén.

 • Nap képe: Jön Vuk

  Nap képe: Jön Vuk

  Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

 • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.