EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Stadler készült a börtönre

Ma dől el, a Stadler-perben súlyosbításért fellebbez-e az ügyész, vagy megelégszik a Kecskeméti Törvényszék által első fokon kiszabott öt év börtönbüntetéssel.

Stadler József az ítélethirdetés napján hajnali ötkor kelt, és a kezdés előtt egy órával már a Kecskeméti Törvényszéken ücsörgött. Titokban felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy esetleg bilincsben viszik el, ezért a táskájában elegendő hideg élelem volt.


– Nekem a felfüggesztett börtönbüntetés sem igazságos, ezért aztán felmentést várok – magyarázta a Lokálnak. Aztán az ifjú, húszéves barátnőjéről mesélt, aki az utolsó este sírva búcsúzott el tőle, mert rossz előérzete volt a per kimenetele miatt. A lány attól rettegett, hogy az akasztói vállalkozót többé már haza sem engedik.

– A múltkor is el akart jönni a barátnőm az egyik tárgyalásomra, de azt mondtam neki, inkább maradjon otthon. Ne a bíróságra járjunk együtt, hanem ennél sokkal jobb helyekre, csak előbb mentsenek fel – reménykedett.


Úgy tűnik, erre Józsi bácsinak még várnia kell, ugyanis a Kecskeméti Törvényszék első fokon öt év börtönre ítélte, ahonnan csak két és fél év letöltése után feltételesen szabadulhat. Józsi bácsi arca meg sem rezdült, úgy hallgatta az ítélet indoklását. Ebből kiderült, hogy bár 420 milliós adócsalással vádolták, az ítéletben már „csak” 200 millió forintot kért rajta számon a bíróság. Józsi bácsi és ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

– Valaki magyarázza meg, az ügyészség következmények nélkül miért tévedhetett 200 millió forintot a káromra, ami viszont nekem öt év börtönt jelent? Ártatlan vagyok, bízom a másodfokú bíróság alaposságában és bölcsességében, mert ha újra börtönben zárnak, onnan már csak tepsiben hoznak ki – mondta búcsúzóul Józsi bácsi, aki hozzátette: – Ha megint rács mögé kerülök, szakítani fogok a párommal – tette hozzá.

Stadler már háromszor ült adócsalásért börtönben, legutóbb 2016-ban szabadult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.

  • Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.