EUR: 322,65 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Szívvel-lélekkel a gyerekek öröméért

A hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola idén is megrendezte az Aranyossy Napokat. A március 22. és 28. között tartott hatnapos eseménysorozat számos színes és érdekes programmal várta a gyerekeket és szüleiket.

Az úgynevezett nulladik napon, március 22-én a gyerekek és szülők virágokat hoztak az iskolába, amelyeket az egyes osztályok maguk ültettek el. Az év folyamán a csoportoknak kell gondozniuk a növényeket.


Virágokkal ünnepelték a tavaszt.

Március 23-án, csütörtökön délután Aranyossy Ágoston születésének 120. évfordulóját ünnepelték a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, amelyre számos produkcióval készültek az intézménybe járó gyerekek és pedagógusaik. Szívmelengető előadásaikra már január óta izgatottan készültek tanáraikkal együtt.

Hetek óta készültek a gálára a gyerekek és a pedagógusok.

Láthattunk többek között részleteket a Mary Poppinsból „szinkronúszást”, pantomim-előadást és Charlie Chaplint megelevenítő produkciókat is. Mindegyiket örömmel, nagy lelkesedéssel adták át a gyermekek, akik sajátos nevelési igényű oktatásban részesülnek. „A nyitóünnepség kiváló alkalom volt arra, hogy a gyerekek megmutassák magukat, illetve jó lehetőséget kínált a kapcsolatteremtésre is az intézmény, a szülők és az iskolát támogatók között” – mondta Kissné Hatvani Klára, az intézmény vezetője.


Kissné Hatvani Erika, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója.

Pénteken, március 24-én a környezeti nevelésé volt a főszerep, a résztvevők vízzel kapcsolatos előadásokat hallhattak és madártani előadáson vehettek részt. Másnap a református ótemplomban látványos kiállítás nyílt Aranyos kezek címmel, ahol a növendékek, a szüleik, az intézmény munkatársai és a református ótemplomi egyházközség tagjainak műveit mutatták be. Az utolsó két napon szakmai nappal várták az érdeklődőket a nyugdíjas-lakóparkban, illetve közös sportnapra invitálták a gyerekeket és szüleiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.