EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

„Szükség van a magyar emberek támogatására”

Az élet minden területén a nemzeti érdekeink érvényesítésére, ha kell, azok megvédésére kell törekednünk – hangsúlyozta Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Herényiek Házában tartott fórumán.

– Új fejezet kezdődik a Herényi estékben. Tavaly a migránshelyzetről és az azzal kapcsolatos kérdésekről hallhattunk előadókat, most ismét egy sokunkat érintő és érdeklő téma kerül terítékre – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője a megjelenteket. Emlékeztetett rá, hogy korábban Herényben járt Georg Spöttle, Nógrádi György és a kampányhajrában ifj. Lomniczi Zoltán. A városvezető szerint ennek is köszönhető, hogy  az itt élők fontosnak tartották az október 2-i népszavazáson való részvételt. A herényiek kimagaslóan magas számban, 60 százalékban járultak az urnákhoz, és a szavazók 99 százaléka voksolt nemmel a migránsok betelepítésére.


„A herényiek 60 százaléka vett részt az október 2-ai népszavazáson, és támogatta a kormányt a migránskérdésben is” – emelte ki Koczka Tibor, a körzet önkormányzati képviselője, Szombathely alpolgármestere. Fotó: szombathely.hu

Németh Szilárd előadásában kifejtette: öt olyan kérdés van, amelyben Brüsszel részéről és a nemzeti érdekekkel szemben álló hazai erők részéről támadásokra lehet számítani, ezek egyike a rezsicsökkentés. A Fidesz alelnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy az intézkedésnek látható eredményei vannak: a sárgacsekk-adósságok törlesztése, a hazai kiskereskedelem 49 hónapja 2 és 5 százalék között növekszik, és a kis címletű államkötvények magas számban kelnek el.

Németh Szilárd Herényben Fotó: szombathely.hu

– A kormány egyedül nem fog tudni Brüsszellel hadakozni, szükség van a magyar emberek támogatására – zárta gondolatait Németh Szilárd.


Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.