EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XXI.kerület

Születésnapi piactúrán jártunk

Április elején lesz 15 éve, hogy elkészült a beépített új piac a Görgey téren. A közelgő születésnap előtt elmentünk mi is bevásárolni, kíváncsiak voltunk, milyen áruhoz mennyi pénzért jutunk hozzá. A Lokál Extrát Beer Krisztián piacvezető és Horváth Szilvia piacfelügyelő kalauzolta.

A 15 éve megnyitott csepeli piacnak van a legnagyobb beépített őstermelői csarnoka. Ezt Horváth Szilvia piacfelügyelőtől tudtuk meg, aki próbált felkészíteni minket, hogy nem lesz könnyű a sok zöldségből, gyümölcsből választani. A hatalmas csarnokot körbejárva valóban a bőség zavarával küszködtünk, mert mire a végére értünk, elfelejtettük, hogy melyik helyen is néztük ki a magyar paradicsomot jó áron, és hol volt a legszebb a leveszöldség vagy a hónapos retek. Miután ebből a nehéz helyzetből valahogyan kikeveredtünk, és sikerült jó minőségű áruból kedvező áron bevásárolni, egy malacot formázó szalámirúdra esett a pillantásunk az egyik húspulton.


– Az édesanyám 40 évig árult itt, még a régi piacon, néhány éve vettük át tőle a férjemmel. Ebben a malac formájú szalámiban ugyanaz van, mint a többiben, csak így a gyerekek is szívesen megkóstolják. A malacformát az édesanyám varrja össze – tudtuk meg Fajt Istvánné őstermelőtől, aki férjével saját tartású állatokból készíti a füstölt finomságokat, és csak remélik, hogy a kisebbik fiuk talán továbbviszi majd a családi vállalkozást, és folytatja a második generáció óta tartó hagyományt.

– Az emberek egyre inkább értékelik a minőséget, és nem veszik meg annyian a gyors pácolású olcsó sonkát. Inkább kevesebbel beérik, ha az finom és nem tartalmaz az egészségre káros adalékokat. Nálunk az udvaron szaladgálnak a tyúkok, ezeknek a tojásait áruljuk, és mi nevelgetjük a malacokat, amelyekből a szalámi és a sonka lesz.


Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.