EUR: 322,65 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Aktuális

Tajvani rabszolgák üzemeltették az illegális online fogadóirodát – Fotók!

Harmincöt fogva tartott tajvani férfit és nőt szabadítottak ki a zsaruk egy II. kerületi házból hétfő délután. A bezárt „alkalmazottak” a szomszédból kértek segítséget, a kiérkező rendőrök a házban többtucatnyi informatikai eszközt foglaltak le, gyanújuk szerint innen irányítottak tiltott online fogadóoldalakat. Egy 35 éves férfit őrizetbe vettek.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy szexrabszolgaként senyvedett a Bimbó úti házban az a 35 tajvani állampolgár, akiket a zsaruk szabadítottak ki szorult helyzetükből, a rendőrség később hivatalos tájékoztatásában már tiltott szerencsejáték szervezése és személyi szabadság megsértése ügyében indított nyomozásról beszélt.


Mint ismert: a szomszéd házból érkezett a bejelentés hétfőn negyed négykor, hogy a rózsadombi ingatlanba zárt „rabszolgák” az ablakon át kiabálva kértek segítséget.

– A helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a meghallgatások során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy az épületben tiltott szerencsejátékot szerveztek. A nyomozók a helyszínen laptopokat, mobiltelefonokat és tableteket foglaltak le – írta közleményében az ORFK kommunikációs szolgálata.


A Lokál munkatársa a környékbeliektől úgy értesült: a ház egy magyar állampolgár tulajdona, aki korábban is bérbe adta azt külföldieknek. A közelmúltban svéd és brit állampolgárok is kibérelték a Bimbó úti villát, amelyet március eleje óta béreltek a kínaiak.

Az ügyben eljárást folytató  Nemzeti Nyomozó Iroda személyi szabadság megsértése és tiltott szerencsejáték szervezése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 35 éves tajvani állampolgárt, akinek előzetes letartóztatását is kezdeményezik. A lefoglalt számítógépeket pedig igazságügyi informatikai szakértő vizsgálja.

Tajvan az online kaszinók Mekkája

Amióta a kínai állam blokkolni kezdte az online sportfogadással és szerencsejátékkal foglalkozó oldalakat az ország területén, kiterjedt, jól szervezett bűnözői csoportok foglalkoznak azzal, hogy idegen ország területén lévő szerverekről szolgáltassanak online szerencsejátékot kínai felhasználóknak. Az elmúlt években a helyi hatóságok több illegális online „bűnbarlangot” számoltak fel Hongkongban és Tajvanon. A kínai szervek legnagyobb fogása az volt, amikor 2015-ben lebuktattak egy tajvani szerverközpontot, ahonnan 500 weboldalt üzemeltettek, amelyeknek csak Kínában egymillió regisztrált felhasználója volt és amelynek üzemeltetői az illegális fogadásokkal összesen 500 millió jüant, vagyis mintegy 23 milliárd forintot kerestek az évek során.

Kapcsolódó Cikkek