EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XVI.kerület

Táncolj a Kolompossal!

A Kolompos zenekar 1988-ban alakult, autentikus magyar népzenét játszanak. 1989-ben elnyerték a Népművészet Ifjú Mestere díjat. Kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőjeként zenéltek, majd rövidesen önálló koncertjeiken népszerűsítették a magyar és Kárpát-medencei népzenét.

A fordulatot 1990 jelentette, mivel a csapat meghívást kapott egy óvodába táncházat tartani, amiből végül egy zenés-mesélős, játékos-táncos mókázás lett. Innen pedig már nem volt megállás, a következő években zenés mesejátékokkal bővítették műsorkínálatukat, így az óvodákat követően iskolákban, művelődési házakban, színházakban és céges rendezvényeken kezdett játszani a zenekar.


Ennek köszönhetően a kicsik már ovis- vagy épp kisiskoláskorban megismerhetik a népzene, a néptánc és a népszokások alapjait, mindezt szórakoztató formában. Az együttes a Corvin Művelődési Házban rendszeresen tart táncházat, ahol a résztvevők nemcsak népzenével, hanem megzenésített versekkel és mesejátékokkal is találkozhatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.