EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb I.kerület VIII.kerület XVI.kerület XVII.kerület XVIII.kerület

„Tankoljunk” ingyen és gyorsan

A Lokál Extra letesztelte az ABB villámtöltőit, amelyekből a kerületben kettő is található. Az elektromos autónkat húsz perc alatt akár ötven százalékkal is feltölthetjük.

Bár az elektromos autók száma egyelőre elenyésző a klasszikusokkal szemben a hazai utakon, az árammal táplálkozó négykerekűek fejlesztése folyamatos. A technológia még egyértelműen nincs kész, az egy töltéssel megtehető távolság a legnagyobb probléma, hiszen a most forgalomban lévők autók hozzávetőleg 200–600 kilométert tudnak megtenni, mielőtt az akkumulátor lemerülne.


Nem kell sokat várni, és már mehetünk is tovább
( Fotó: Sáfár Tibor)

Ilyenkor pedig jön a töltési fázis, ami órákat vesz igénybe. Erre pedig értelemszerűen egy hosszabb utazáskor senkinek sincs ideje. Erre kínál megoldást az a néhány töltő a városban, amelynél nem kell sokáig lecövekelni.

A töltés egyszerű, elronthatatlan (Fotó: Máté Krisztián)

Egy tavaly gyártott BMW i3-assal teszteltük a töltőket. A VIII. kerületben, a Hungária körúton és a Teleki téren is össze lehet kötni a bevásárlással a „tankolást”, és míg végzünk a boltban, már újra biztonságban útra kelhetünk. Húsz perc elegendő volt a rendszernek, hogy huszonöt százalékos töltöttségről hetvenötre küzdje fel magát, ami esetünkben újabb 170 kilométer megtételére volt elegendő. Ez a tempó természetesen jóval gyorsabb, mint a lassú töltők sebessége vagy ha otthon dugnánk konnektorba az autónkat. Ráadásul egyelőre komoly előny a benzines megoldásokkal szemben, hogy a járművek ingyen tölthetők a városi töltőkről, és a zöld rendszám ingyenes parkolásra jogosít a fizetős övezetekben.


ABB-gyorstöltők a városban:

VIII. kerület, Hungária krt. 28.

VIII. kerület, Teleki tér

Budapest, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminál parkolója

I. kerület, Lovas út (kártyával használható)

I. kerület, Várkert Bazár garázsa

XVI. kerület, János utca 196.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.