2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XIX.kerület

Tanultak a tanárok

A kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában tartottak konferenciát a XVIII., XIX. és XX. kerületi tanároknak. A Jelen és jövő: számítógépek és okos eszközök az iskolában című rendezvényre száznál is több pedagógus volt kíváncsi.

Érintőképernyős megoldás a folyosón (fotó: kispest.hu)

− Az iskolák nem mindig tudnak megfelelni a gyerekek és a szülők elvárásainak, mert még ha a technika adott is, nem biztos, hogy minden pedagógus felkészült a feladatra − fogalmazott Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója. – Ugyanakkor nagy az iskola felelőssége abban, hogy a XXI. századi eszközök segítsék a tanulókat az eligazodásban, és a szülőknek is meg kell tanulniuk, mit engedhetnek meg gyermeküknek.


Mint mondta, a konferencia megkönnyíti a pedagógusok és rajtuk keresztül a szülők dolgát is, majd hozzátette, a Puskás iskolának van egy éve, hogy felkészüljön a következő konferenciára.

Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, három előadást hallgathattak meg, majd délután öt-öt szakmai műhely programjából lehetett válogatni. Ezeken szó volt az IKT (információs és kommunikációs technológiák) alkalmazásáról a különböző tárgyak oktatásában, valamint a gondolkodás és a kreativitás fejlesztéséről.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.