EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Tasnádi: Csak testőrként mentem a találkozóra

Veszélyes emberekkel szervezett üzleti találkozóra kísérte el feltételezett bűntársát, ezért van most házi őrizetben – állította lapunknak Tasnádi Péter, akit a múlt héten fogtak el a zsaruk. Az egykor rettegett férfi azt is elárulta: bár az ügy egy olyan autólopással kapcsolatos, amelyben 15 ember érintett, mégis csak az „orgazdákat” akarták becsukni.

Tasnádi Péter alig fél éve szabadult, most házi őrizetben van
/Fotó: MTI

Tasnádi Péter nem igazán érti, miért kellett nagyszabású rendőri akció során „lecsapni” rá, amikor éppen egy bírósági tárgyalásra jött haza Izraelből.


– Az abban az ügyben eljáró bíró telefonhívása miatt szakítottam meg izraeli tartózkodásomat, mert egy 20 éve tartó ügyben idézett be tanúként. Éppen ezért nagyon meglepett, amikor hét ügyész és több mint egytucatnyi rendőr várt a repülőtéren – idézte fel legújabb elfogásának történetét Tasnádi Péter, akit a hatóságok most orgazdasággal gyanúsítanak.

Az ügyben kiadott főügyészi közlemény szerint Tasnádi és társa (Sz. Jenő) ismeretlen módon megszerzett egy nagy értékű lopott autót, majd 3,5 millió forintért felajánlották az eredeti tulajdonosnak „visszavásárlásra”. Az ügyészség szerint a tulaj ezt „alkudta le” 500 ezerre, de végül csak 250 ezret fizetett.


– Az én olvasatomban ez úgy történt, hogy egy férfi felhívott, hogy veszélyes emberekkel lesz üzleti találkozója, és megkért, kísérjem el. Én „testőrként” 500 ezret kértem ezért, aminek végül a felét fizette ki, így 250 ezret kaptam. Hogy ebből hogyan lett orgazdaság, azt nem nagyon értem – magyarázta a végül házi őrizetbe helyezett Tasnádi. Az ügy másik furcsasága: Tasnádit közokirat-hamisítással is meggyanúsították.

– Azt mondja az ügyész, hogy mivel a bejelentett lakóhelyem budapesti, de életvitelszerűen Egerben élek, ezzel megtévesztettem a hatóságokat. Szerintem ilyen alapon a magyarok felét gyanúsítani lehetne.

A Lokál megtudta: az eredeti üggyel, vagyis a nagy értékű autó eltulajdonításával kapcsolatban közel 15 gyanúsított van, köztük egy rendőr, ezért is tett az ügyben feljelentést a rendőrségi belső elhárítás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

– Jobb a házi őrizet, mintha bent lennék, de stresszes vagyok, hiszen másodfokon még tárgyalnak a letartóztatásomról. Ráadásul azt is bebiztosították, hogy ha mégis ártatlan lennék, akkor se ússzam meg. Az ügyészi beadvány úgy fogalmaz: „ha nem lenne bizonyítható Tasnádi Péter cselekvősége az ügyben, akkor is ellene szól, hogy bűnözőkkel tart fenn kapcsolatot”. Ez viszont szerintem nem büntetőjogi kategória – állítja Tasnádi.

Ez történt korábban:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek