2018. június 19., kedd
Gyárfás

Külföld

Terrortámadás! Robbanás az IMF párizsi irodájában

Legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában – jelentette csütörtökön a BFM TV francia hírtelevízió.

A rendőrség tudatta: folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál. Az épületeket kiürítették, a környéket lezárták.


A rendőrség egy névtelenséget kérő tisztje azt mondta, hogy anyagi kárt nem okozott a levélbomba. Michel Cadot párizsi rendőrfőnök tudatta: a robbanószerkezetet nyilvánvalóan házilag készítette az ismeretlen feladó. Cadot beszámolt arról is, hogy a napokban több fenyegető telefonhívás érkezett a hivatalba, de nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a levélbombához.

A héten a német pénzügyminisztériumba is küldtek levélbombát. Később egy görög baloldali, földalatti szervezet jelentkezett a merényletkísérlet elkövetőjeként. A párizsi levél feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

Franciaországban szükségállapot van érvényben szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletei miatt.

Kapcsolódó Cikkek