EUR: 303,33 Ft
CHF: 267,51 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Terrortámadás! Robbanás az IMF párizsi irodájában

Legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában – jelentette csütörtökön a BFM TV francia hírtelevízió.

A rendőrség tudatta: folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál. Az épületeket kiürítették, a környéket lezárták.

A rendőrség egy névtelenséget kérő tisztje azt mondta, hogy anyagi kárt nem okozott a levélbomba. Michel Cadot párizsi rendőrfőnök tudatta: a robbanószerkezetet nyilvánvalóan házilag készítette az ismeretlen feladó. Cadot beszámolt arról is, hogy a napokban több fenyegető telefonhívás érkezett a hivatalba, de nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a levélbombához.

A héten a német pénzügyminisztériumba is küldtek levélbombát. Később egy görög baloldali, földalatti szervezet jelentkezett a merényletkísérlet elkövetőjeként. A párizsi levél feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

Franciaországban szükségállapot van érvényben szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletei miatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Kereskedelmi hajóval ütközött össze egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében, legalább tíz amerikai tengerész eltűnt, öt pedig megsérült – jelentette közleményben az amerikai haditengerészet.

 • Vérbe borítja Európát a terror

  Vérbe borítja Európát a terror

  Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

 • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.