EUR: 330,14 Ft
CHF: 299,77 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Aktuális

Terry Black: Vona buzizhat, én meg nem?

Perrel fenyegeti Terry Black Vona Gábort, mondván: „Ő buzizhat, én meg nem?”. Vona ugyanis kétszer is nyilatkozott nagy nyilvánosság előtt a ma már Rácz Károlyként Németországban élő előadó szexuális irányultságáról. Jogi szempontból nincs különbség a két kijelentés között, ezt bírósági ítélet is alátámasztja.

Feltehetőleg rossz címre küldték az idézést, ezért nem jelent meg Terry Black a bíróságon abban a perben, amelyet ellene, Zuschlag János és több médium ellen indított Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Az ok Terry Black TV2-nek adott egyik interjúja volt, ebben az előadó azt állította: a 2000-es évek elején többször találkozott  értelmiségi társaságban Vonával. Terry Black arra kérte a pártelnököt, valljon színt titkos kapcsolatairól. Vona emiatt összesen 6,5 millió forintnyi jóvátételt követel.


– Ő buzizhat, én meg nem? Akkor én meg őt perelem 10 millió forintra – akadt ki az AC Newsnak Terry Black az ellene indított per hallatán. Ezek után telefonon hívtuk fel a két gyermekével Németországban élő Rácz Károlyt, aki a Lokálnak is megerősítette: ő is elégtételt kér a pártelnöktől.

– Arra hivatkozott, hogy az ő gyerekei mit éreznek, ha ezt hallják. És az én gyerekeimmel akkor mi volt, amikor a köztévén az ország  „főbuzijának” hívott, vagy amikor 2010-ben az ATV-n azt mondta: „Meleg reggel alatt nem arra akarok gondolni, hogy kinyitom az ablakom, és benéz rajta Terry Black”?


Bár Terry Black transzvesztita előadóként a magyarországi melegközösség közismert tagja volt, jó hírnév megsértése ügyében indított perben ez nem feltétlenül kell, hogy alapot adjon Vona Gábor kijelentéseinek. Korábban egy hasonló ügy volt a magyar közéletben: Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester beperelte Ungár Klára liberális politikust, mert homoszexuálisnak nevezte őt.

Vona Gábor /Fotó: Csudai Sándor

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusi ítélete szerint nem számít a jó hírnév megsértésének, ha valakit homoszexuálisnak neveznek. Az indoklás kimondja: „Ungár Klára valótlanul és bizonyítás nélkül állította, hogy Kocsis homoszexuális, de az állítás önmagában nem jelenti a jó hírnév megsértését is.”

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek