EUR: 310,05 Ft
CHF: 289,79 Ft
2017. március 26., vasárnap
Emánuel

Életmód

Tia Mowry konyhájában a mosogatás volt a tét

A színpadon ragyogó díva, míg otthon remek háziasszony, feleség és anya. Tia Mowry amerikai színésznő imád főzni, ezért most a számos film- és sorozatbeli szerep után főzős műsora indul a Food Network csatornán, ami nálunk március közepétől látható.

A „Tia Mowry odahaza” első évada két éve indult Amerikában, nálunk a második évaddal debütál, amelyben négyéves fia és férje is szerepel. A első epizód Tia és szintén színész férje, Cory konyhai vetélkedésével indul, amiből kiderül, kinek a garnélás főétele és banános desszertje lesz a jobb. A tét hatalmas: a vesztesnek kell mosogatnia!  Később Cory szingli barátai jönnek látogatóba, akiknek ritkán van alkalmuk házias kosztra – számukra jalapenós ropogós, bárányburger, cukkinis sült burgonya és epres turmix készül. A színésznő főz a fia születésnapi partijára is, aki imád anyukája mellett sertepertélni a konyhában. Persze nincs idő minden este  háromfogásos menüt tálalni, ezért Tia előnyben részesíti a gyorsan elkészíthető ételeket – amelyekből a sorozatba is jó néhány bekerült. Kedvenc gyorsétele a pulykás húsgombóc.

Tia Mowry és kisfia

– A fiamnak zöldséggel készítem, mondjuk spenóttal, vagy zsemlemorzsa helyett zabot adok hozzá, így gluténmentes lesz – magyarázza Tia, aki fokhagymát is tesz, amibe csak lehet. Karrierje miatt persze muszáj vigyáznia az alakjára, de néha elcsábul. – Legújabb bűnös szenvedélyem a sajttorta, nagyon hidegen. Már egy kis szelet is boldoggá tesz!

A „Tia Mowry odahaza” sorozat csütörtökönként 19 órától dupla részekkel látható a Food Networkön.

Pulykahúsgombócok spagettivel

Hozzávalók:
A húsgombócokhoz : ½ bögre nagy szemű zabpehely, ¼ bögre tej, ½ vöröshagyma apróra vagdosva, ½ bögre bébispenótlevél, ¼ bögre reszelt parmezán, 1 teáskanál durva szemű só, ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy tojás, 450 g darált pulykahús, 4–8 evőkanál szőlőmagolaj.

A marinara szószhoz 800 g konzerves darabolt paradicsom, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál friss oregánó, 1 teáskanál durva szemű só, ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál vörösbor, 1 teáskanál csilipaprika-pehely, egy csipet durva szemű só, 450 g spagetti.

Elkészítés: A zabpelyhet ledaráljuk, hozzáöntjük a tejet és 5 percre félretesszük. A hagymát, a spenótot, a parmezánt, a sót és a borsot, a fokhagymát és a tojást jól összekeverjük, hozzáadjuk a zabkeveréket, és összedolgozzuk. Végül finoman belehajtogatjuk a pulykahúst is a nedves keverékbe, majd fagylaltoskanállal egyenlő mennyiségeket veszünk ki, és kisebb húsgombócokat formálunk belőle. 4 evőkanálnyi olajat közepes tűzön felmelegítünk. Beletesszük a húsgombócokat és 5–7 percig pirítva egyenletesre barnítjuk. A marinara szószhoz az öntöttvas edénybe öntjük a paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, a sót és borsot és a fokhagymát. Jól megkeverjük és felforraljuk. Amikor felforrt, visszavesszük a hőmérsékletet, lefedjük, és 10 percig rotyogtatjuk. Finoman a szószba helyezzük a húsgombócokat, még 10–15 percig főzzük, míg a húsgombócok alaposan átfőnek. Megfőzzük a spagettit és a szósszal meg a húsgombócokkal forrón tálaljuk.

Itt további ízletes recepteket találhat:

Kapcsolódó Cikkek

  • Gasztronómia nélkül nincs turizmus

    Gasztronómia nélkül nincs turizmus

    A Századvég Gazdaságkutató (SZG) Zrt. szervezett Turizmus konferenciát Budapesten, amelyen szakemberek mutatták be eredményeiket, terveiket és a magyar turizmus fejlődési lehetőségeit.

  • Elő a nyárigumikkal!

    Elő a nyárigumikkal!

    A nyárigumik között néhány feljövőben lévő olcsóbb márka is nagyon biztonságos – derült ki az idén ötödik alkalommal megrendezett hazai nyárigumiteszten, amelyet a nonstopgumi.