EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Salgótarján

Tiltakoznak az adótorony-építés ellen

A salgói vár alá tervezett 30 méter magas adótorony megépítése ellen tiltakozik Salgótarján önkormányzata. A honlapján arra kérte a lakosságot, hogy minél többen juttassák el véleményüket a döntéshozó járási hivatalhoz, hogy megakadályozzák az engedélyezést.

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Telekom Nyrt. Salgóbánya településrészen egy 30 méter magas mobiltelefon-torony építését tervezi. A hivatalos engedélyeztetési folyamat március 2-án megkezdődött. A környék lakói és a város természeti szépségének megbontása miatt aggódó lokálpatrióták azonban határozottan ellenzik az adótorony megépítését. Az önkormányzat a honlapján tudatta, elutasítja, hogy az adótornyot a páratlan szépségű természeti környezet elrondításával építsék meg. Közölték, hogy az adótorony telepítésének ügye nem a salgótarjáni önkormányzat illetékességi körébe tartozik, hanem a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivataláéba.


Ezért a páratlan szépségű látképért küzd az önkormányzat és aggódó lokálpatrióták. Fotó: Lehoczki-Gallai Gréta

Mivel az építést a helyi lakosság is véleményezheti, azt kérik, minél több véleményt juttassanak el a járási hivatalhoz, hogy megakadályozzák a telepítés ilyen formában történő engedélyezését. A város vezetése egyben arra kérte az építtető céget és a járási hivatalt, hogy keressenek olyan alternatív lehetőséget a szolgáltatás bővítéséhez, amely nem rombolja Salgótarján természeti értékeit. Mint írták, szükséges és jó a szolgáltatás bővítése, de nem ilyen áron.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.