EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Tisztáson ütötték-verték egymást az orosz huligánok – Videó!

Megvadult huligánok rendeztek előre megbeszélt erdei harcot a Lokomotív Moszkva–Szpartak Moszkva mérkőzést követően még március közepén, az eseményről készült videófelvétel csak most látott napvilágot. Ha ez lesz a vb-n is, akkor van mitől félnünk.

Brutális képsorok kerültek fel az internetre, amelyeket még március 18-án rögzítettek az 1-1-el végződő Lokomotív Moszkva–Szpartak Moszkva  városi derbi után. A felvételen jól látszik, hogy a két labdarúgócsapat huligánjai egy erdei tisztáson ütköznek meg egymással. Az összecsapás előre megbeszélt lehetett, ugyanis többeknél bokszkesztyű is volt. Az időzítés tökéletes volt, ugyanis a BBC műsorában pár nappal a meccs előtt adtak le egy dokumentumfilmet „Az orosz huligánhadsereg” címen.


A szóban forgó filmben egy maszkos beszél férfi beszél arról, hogy a jövő évi orosz világbajnokság nem a futballról szól majd, hanem igazi erőszakfesztivál lesz. Kifejezetten az angolokra fenik a fogukat és késeiket a házigazdák. Az sem megnyugtató, hogy több orosz ultracsoport katonákból, rendőrökből, harcművészekből áll.

Gianni Infantino FIFA-elnök azonban egyáltalán nem tart az ultrák megvadulásától.


– Nem kell erőszaktól tartani, Oroszország vendégszerető, a futballt fogja ünnepelni – fogalmazott optimistán.

Igor Lebegyev orosz parlamenti képviselő március elején előállt egy igen érdekes ötlettel, ami szerinte megoldást jelentene a huligánproblémára. Azt javasolta, hogy csináljanak látványsportot a huligánok verekedéseiből. Az elképzelés szerint a mérkőzések előtt a pályára eresztenének 20-20 fegyvertelen ultrát, akik szigorú szabályok szerint a nézők előtt harcolnának. Az új sportágat Lebegyev drakának hívná, ami oroszul harcot jelent.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek