2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Tisztes kanadai családapák nyomták a rock and rollt

A napokban kanadai zenészek látogattak a kecskeméti Kilele Music Café pincéjébe. A Mad Ones esti koncertje (és a nyelvi akadályok leküzdése) után alkalmunk nyílt megismerkedni a zenekarral, akiknek tagjai rendkívül barátságosak és nyitottak voltak. Több érdekes dolgot is megtudtunk róluk és az európai turnéjukról, sőt az interjú végére kedvet kaptunk hozzá, hogy mi is bejárjuk Európát. 

– A kecskeméti közönség nagyon élvezte a koncertet. Ti hogy érzitek magatokat itt?
– Andrew: Minden szuper, ez az egyik legjobb helyszín eddig. Igazi rocksztárnak érezzük magunkat.


–  Merre jártatok eddig?
– Adam: Voltunk Svájcban, Németországban, Csehországban, Szerbiában, Szlovéniában, és még megyünk Ausztriába, Belgiumba. Aztán irány haza, és akkor végre kialudhatjuk magunkat.

Fotó: A Fehér Vera

– Mi tetszett legjobban a városunkban?
– Russell: A vendégszeretet. A finom ételek és ahogyan fogadtak minket. Otthon olyan helyekre járunk, ahova egyébként is nagyon sok zenész megy, így ők már nem örülnek annyira nekünk, mint itt.  Egyértelműen az a legjobb része a turnézásnak, hogy új emberekkel ismerkedhetünk meg.


– Mivel utaztok?
– Egy furgont béreltünk, amely kicsit büdös, de azért szeretjük. A turnémenedzserünk vezetett végig egész Európán, ami több ezer kilométer, vagyis nem kis teljesítmény a részéről.

– Mit gondoltok Magyarországról?
–  Nagyon tetszik az egész közép-kelet-európai régió. Olyan, mint egy tündérmese. Toronto egy ötmilliós rohanó nagyváros, itt sokkal nyugodtabb minden. Sokat sétáltunk, nagyon szép régi épületeket láttunk Prágában és itt, Magyarországon is.

– Ez volt a legkisebb hely, ahol felléptetek?
– Andrew: Nem, Prágában ennél kisebb kávézókban léptünk fel. Persze nagyon jó hatalmas közönségnek játszani, de ennek is megvan a maga varázsa, például itt be tudunk menni a közönség közé.

– Mi inspirál?
– Más országokba látogatni, és új, érdekes emberekkel találkozni, nagyon inspirálóan hat ránk.

– Russell: Zenében pedig Prince, Niel Young, Bob Dylan, Keith Richards, Iggy Pop, David Bowie a példaképeink.

Rajta vagyunk az underground zenei térképen

Néhány kérdés erejéig Almási Krisztiánt, a rendezvény szervezőjét is elkaptuk, aki természetesen nagyon örült, hogy ilyen jól sikerült az este. Elmondása szerint hatalmas dolog, hogy Kecskemét rajta van az underground zenei térképen.

– Hírét viszik a városnak, rajta vagyunk a turnéplakátokon, ami a város imázsának is nagyon jó tesz, rengeteg pozitív hozadéka van. Remélem, egyre többen fognak érdeklődni, és természetesen szeretném folytatni a szervezést – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.