EUR: 323,52 Ft
CHF: 287,85 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Hódmezővásárhely

Tizenegy óvoda felújítása kezdődik meg

TOP-os pályázat keretében újul meg 11 hódmezővásárhelyi óvoda. A kivitelezések április elején kezdődnek, és a tervek szerint 2018. augusztus végéig tartanak. Az óvodásokat a munkálatok ideje alatt más intézményekben helyezik el.

11 telephelyen, több ütemben zajlik a felújítás.

Hódmezővásárhely önkormányzata elkezdte az óvodák felújítását, hiszen hat óvodának már megtörtént az energetikai korszerűsítése, most ezt folytatják. A projekt célja az óvodák oktatási infrastruktúrájának fejlesztése, ezen belül a projekt keretében megvalósul az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése és az eszközbeszerzés. A megvalósítandó célhoz egyik telephely esetében sem kapcsolódik kapacitásbővítés.


Az épületek felújítása során valamennyi telephelyen projektarányos akadálymentesítés létesül, amely magában foglalja az épület legalább egy bejáratának és legalább egy mellékhelyiségének elérési út biztosításával történő, valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő komplex (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítését.

A felújítás idejére mindegyik óvoda másik telephelyre költözik.

A kivitelezés a 11 telephelyen több ütemben történik. Míg az egyik épületen dolgoznak, az óvodások másik intézménybe járnak. Az Egyesített Óvoda az önkormányzattal közösen dolgozta ki, hogy a felújítás alatt álló óvodából melyik intézménybe járjanak a gyerekek. Elsősorban azt vették figyelembe, hogy ez minél közelebb legyen az „anyaóvodához”. A költözés nagyon komoly terhet ró az óvodákra, amiben az önkormányzat minden segítséget megad.

Kapcsolódó Cikkek