EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Új felderítő műholdat bocsátott fel Észak-Korea megfigyelésekre

Sikeresen felbocsájtották a Radar-5 típusú japán katonai felderítő műholdat egy H-2A típusú hordozórakéta segítségével – közölte pénteken a hordozórakétát gyártó Mitsubishi Heavy Industries vállalat. Hírügynökségi jelentések szerint a berendezés feladatai közé tartozik az észak-koreai katonai tevékenység nyomon követése is.

A konzorcium közleményéből kiderül, hogy a műholdat különleges radarokkal szerelték fel, amelyek rossz időjárásnál és éjszaka is lehetővé teszik a földi célpontok megfigyelését.


Föld körüli pályára állva a Radar-5 elődjének, a Radar-3-nak a feladatait veszi át, ezt még 2011-ben helyeztek üzembe Észak-Korea ballisztikusrakéta-tesztjeivel összefüggésben.

A Radar-5 indítását eredetileg csütörtökön tervezték, de a rossz időjárás miatt el kellett halasztani. A pénteki indítást a Kagosima prefektúrában lévő tanegasimai űrközpontból élő adásban lehetett nyomon követni.


A japán védelmi minisztérium januárban bocsátotta fel első saját, szélessávú távközlési műholdját a japán hadsereg (SDF) kommunikációs hálózatának fejlesztése és ezáltal a biztonsági kihívások hatékonyabb kezelése céljából. Azt a berendezést szintén egy H2A típusú hordozórakéta szállította. A Kirameki-2-es típusú műhold egyike annak a háromnak, amelyek az önvédelmi erőknek nevezett japán hadsereg kizárólagos használatában lesznek.

Az igazság odaát van:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.