2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Új hajó a Békás-tavon!

Egy különleges cirkáló költözik a Békás-tavi játszótérre, ami várhatóan a hely legizgalmasabb látványossága lesz.

Négy különböző, felnőttek által is bejárható szinttel rendelkezik majd az a 16 négyzetméteres fedélzetű hajó, amelynek most kezdődött az építése. A biztonságos rámparendszer kialakításának köszönhetően babakocsival és kerekesszékkel is fel lehet majd menni. „Leszáll” egy propelleres billegő repülőgép is, amelynek lesz műszerfala, és a vezetőfülke is izgalmas hely lesz, akárcsak a gépház.

Az ASAPA Alkotócsoport Kft. által telepített eszközök nemcsak formailag, hanem működésükben is különlegesek, egyedi fejlesztésűek. A játszótér bővítése 13 millió forintba kerül, ebből 7 millió forintot finanszíroz Debrecen, ötmillió forinttal járul hozzá a költségekhez a Nyírerdő Zrt. és egymillió forinttal támogatta a beruházást a Szerencsejáték Zrt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.