EUR: 308,25 Ft
CHF: 267,44 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

PR

Újra dübörög a Tópark-projekt

A tervek szerint ősztől már lakásokat adnak át a Biatorbágy és Törökbálint határán épülő új városrészben. A projekt a főváros közelsége és az ingatlanfejlesztés jellege miatt joggal kapta a Tópark „Be My City” fantázianevet.

Javában zajlanak a munkálatok a Biatorbágy melletti 20 hektáros területen, ahová a Tópark-projektet álmodták meg a beruházók. A fejlesztés már-már hihetetlen méreteket ölt, szó szerint egy új városrész épül a semmiből. Ez komoly – lássuk a számokat!

Összesen 180 ezer négyzetméternyi ingatlant alakítanak ki, köztük 350 – 30 és 150 négyzetméter közötti, magas minőségi szinten kivitelezett – lakást, amelyek mintegy ezer embernek szolgálnak majd otthonául. Ezek nagy részéhez terasz is tartozik és ősztől beköltözhető. Emellett 50 ezer négyzetméter A+ kategóriás irodafelületet is létrehoznak, további 15 ezer négyzetmétert pedig szolgáltatóknak építenek ki. Mindez azt jelenti, hogy a Tópark-projekt összesen 7-8 ezer embernek készül, akik egy része állandó lakos, a többiek pedig napi szinten ingáznak majd.

Utóbbiak esetében nem csupán a munkára kell gondolni mint indokra, a beruházás megtervezői az élhető környezet mellett a szórakozásra és a kiterjedt szolgáltatások biztosítására is gondoltak. Ennek megfelelően lesz egészségközpont, díszkert, tanösvény, több játszótér és a közeli tó is sportélményekkel kecsegtet. Az izgalmas lehetőségeken túl persze hétköznapi szolgáltatásokban sem lesz hiány: épül itt szupermarket, kávézó, bank, okmányiroda, de az év végétől működik majd óvoda és bölcsőde is. A fejlesztő a XXI. századról sem feledkezik meg, hiszen 16 töltőállomást is kialakítanak elektromos autóknak.

Az köztudott, hogy az ingatlan, amelyen megvalósul a Tópark-projekt, közel van az autópályához, sőt közvetlen rácsatlakozással is rendelkezik. A Liszt Ferenc repülőtér 20 perc alatt közlekedési lámpák nélkül elérhető, tömegközlekedéssel Újbuda 10 percre található. A saját autóbuszjáratot most szervezik, a „Tópark expressz” 2018 első negyedévétől már utasokat is szállíthat. Sokakban felmerülhet, vajon nem problémás-e a sztráda közelsége például a zaj vagy a levegő szempontjából. Nos, a mérések azt bizonyítják, hogy a levegő minősége jóval kedvezőbb, mint a budapesti belvárosban, ahogy természetesen a zajszennyezettség mértéke is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindent a minősített lakáshitelről

    Mindent a minősített lakáshitelről

    A Magyar Nemzeti Bank 2017 nyarán indította el Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel programját, hogy a fogyasztói érdekeket szem előtt tartva növelje a hazai hiteltermékek átláthatóságát, s erősítse a bankok közötti versenyt. A program legfontosabb eleme egy védjegy, amelyre a hitelintézetek saját hiteltermékeikkel pályázhatnak.

  • Szerencsés mobilalkalmazás

    Szerencsés mobilalkalmazás

    Gyermekkori kedves emlék, amikor szüleimmel a szombati bevásárlás, piac és lángos után a közeli lottózóban hétről hétre megjátszottuk a családi születésnapokat, kedvenc számokat.