EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XXII.kerület

Újra lesz KRESZ-parkunk!

Szinte minden Budafok-Tétényben élő felnőttet nosztalgikus élmények fűznek a szebb napokat látott KRESZ-parkhoz. Sokan itt tanultak meg biciklizni, itt sajátították el a közlekedés alapvető szabályait. Sajnos a közelmúltban már csak a feltöredezett, gazzal benőtt aszfaltcsíkok emlékeztettek a valaha élettel teli közösségi térre.

Az önkormányzat, a kerületi rendőrkapitányság és több vállalkozó összefogásának köszönhetően hamarosan újra lesz KRESZ-parkunk a kerületben!


Az aszfaltot már teljes egészében felújították

A hajdani legendás Május 1. téri park felújítása régóta váratott magára. Most márciusban felújították a teljes aszfaltburkolatot, amelybe a BKV Zrt. jóvoltából síneket is beépítettek, hogy majd kitáblázott vasúti átjárón is áthajthassanak az itt közlekedni tanulók, de még közkutat is építenek a használók számára.

Itt lesz majd a körforgalom padokkal és virágokkal

A kerületi rendőrkapitányság közlekedési szakemberei már elkészítették az új KRESZ-park forgalmi rendjét, ehhez igazodva jelzőtáblák és burkolati felfestés mellett jelzőlámpa is segíti majd a közlekedést. A parkba padokat helyeznek ki, a körforgalom közepére pedig az önkormányzat kérésére virágokat ültetnek. A területet a biztonságos használat érdekében kerítéssel is körbeveszik. Hamarosan, talán már május 1-jétől újra birtokba vehetik a kerékpározni és biztonságosan közlekedni tanuló kicsik és nagyobbak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.