EUR: 305,33 Ft
CHF: 271,49 Ft
2017. július 27., csütörtök
Olga, Liliána

Belföld

Varga: nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság

A magyar gazdaságnak olyan pályára kell átállnia, amelyen nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság – fejtette ki Varga Mihály a mezőkövesdi Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor pénteken.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: ezt a szándékot segíti elő a tavaly novemberben aláírt hat évre szóló béremelési és adócsökkentési program.

Megfogalmazása szerint Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai az unió, és a világgazdaság várható növekedési ütemével kedvezőnek látszanak.

A magyar tulajdonban lévő Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a 2015-ös mérlege szerint 10,6 milliárd forintos éves árbevétel könyvelt el, adózott eredménye meghaladta az 1,3 milliárd forintot. A több mint négyszáz embert foglalkoztató vállalat főként sebességváltó rendszerekbe és kormányművekbe beépítendő kovácsolt, esztergált és mart alkatrészeket gyárt tehergépkocsik részére, a ZF Hungária Kft. legnagyobb beszállítójaként.

A cég 602 millió forintos kapacitásbővítő fejlesztését a Nemzetgazdasági Minisztérium a nagyvállalati beruházási támogatáson belül 301 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Tállai András, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az eseményen egyebek mellett elmondta: a mezőkövesdi társaság sikerének titka, hogy megbecsüli dolgozóit, korábban is, és most is olyan mértékben fejleszti kapacitását, amely megfelel partnereinek. Bár önmaga is képes megállni a helyét, de a magyar kormány támogatásával tudja kapacitásait bővíteni, új technológiákat bevezetni és új munkahelyeket teremteni.

A most kezdődött fejlesztés elsődleges célja a megrendelői kör bővítése, az, hogy mérsékeljék a cég egy vevőtől való függőségét. Ezért azt tervezik, hogy a projektnek köszönhetően mezőgazdasági eszközök, traktor alkatrészek, és váltók gyártása kerül majd a profiljukba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Még a baloldaliak is lemondatnák Czeglédy Csabát

  Századvég: Még a baloldaliak is lemondatnák Czeglédy Csabát

  A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről, és még a baloldali szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a szocialista politikusnak le kellene mondania az MSZP-ben betöltött tisztségéről.

 • A hétvégén szabadtéri programot tervezzen, visszatér a kánikula

  A hétvégén szabadtéri programot tervezzen, visszatér a kánikula

  Fokozatosan melegszik a levegő a következő napokban: egyre többfelé várhatók 30 Celsius-fok körüli maximumok. Emellett ismét egyre több lesz a napsütés is, de helyenként záporok, akár zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

  Fidesz: Vona kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

  A Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, a kormánypárt szerint ugyanis a politikus egy Facebook-bejegyzésével hárommillió időskorút sértett meg.