2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Várják a jelentkezőket az Első Kodály Világa Találkozóra!

Július 15-én rendezik meg az Első Kodály Világa Találkozót Kecskeméten. A szervezők célja, hogy több százan énekeljék együtt Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus és A magyarokhoz című művét a város főterén. A programhoz kapcsolódóan háromnapos koncertsorozatot is szervez a Kodály Világa csapata, amely szeretne hidat alkotni a Kodály-tanítványok népes nemzetközi tábora, a professzionális zenészek és a Kodály-rajongók között.

– Ez az ötlet azért született, mert Kodály Zoltán nem csupán a professzionális zenészek Mestere – mondja a találkozó általános vezetője, Csikai Ildikó. – Nagyon sokan vagyunk a világban különféle foglalkozásban sikeresek, akik hálánkat szeretnénk kifejezni mindazért, amit kaptunk és amit elérhettünk a zenei nevelés hatására.


Kodály Zoltán

 

Kodály Zoltán Kecskemét szülötte, azonban munkássága messze meghaladja nemcsak Magyarország, de Európa határait is. Ő nem csupán Kecskemét, nem csupán Magyarország „ügye”, hanem a világ zenei nevelésének egyik meghatározó alakja.

Július 14–16-ra tervezik a koncertsorozatot, közös zenélést a kecskeméti szimfonikus zenekarral és világhírű karmesterekkel együtt.  Várják mindazon Kodály-növendékek, -rajongók és Kodály-iskolákban végzettek jelentkezését, akik szívesen részt vesznek mint előadók a július 15-i koncerten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.