EUR: 322,77 Ft
CHF: 285,75 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szeged

Vigyázzunk éltető kincsünkre: a vízre!

Óvodáscsoport fedezi fel a természet kincseit, a víz értékeit a szegedi füvészkertben. Az idén is a környezetvédelem, a tiszta ivóvízforrások, az élővizek megőrzésének fontosságára hívták fel a figyelmet a víz világnapja alkalmából Szeged több pontján.

Az éltető vizet ünnepelték többek között az Újszegeden elterülő egyetemi füvészkertben, ahol nemcsak a világnapon, hanem egy egész héten át foglalkozásokkal, gyakorlati programokkal, érdekességekkel várták a helyi ovisokat és kisiskolásokat. A hulladékkezelés, a víztisztaság, az ivóvízzel való takarékoskodás mellett az élővilággal ápolt egészséges, kiegyensúlyozott kapcsolatra is felhívták a figyelmet a botanikus kert munkatársai.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.