EUR: 311,38 Ft
CHF: 287,88 Ft
2017. április 24., hétfő
György

Extra

Virtuózok: Április elején indul a komolyzenei tehetségkutató

Április 7-én indul újra a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája kedden az MTI-t.

A közlés szerint péntek esténként Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő; Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői: Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművésszel és Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel.

A versenyzők ezúttal is három korcsoportban – kicsik, tinik és nagyok – bizonyíthatják tehetségüket a zsűri előtt.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg.

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Gyerekekkel énekelt Jackie Chan Budapesten

    Gyerekekkel énekelt Jackie Chan Budapesten

    Újabb világsztár látogatott Magyarországra vasárnap reggel a 63 éves Jackie Chan személyében. A kung-fu mozijairól ismert színész legújabb filmjét, a Kung fu jóga című alkotást kísérte el az Uránia Nemzeti Filmszínházba, ahol a mai napon kezdődött meg a Magyarországi Kínai Filmfesztivál.