EUR: 345,46 Ft
CHF: 321,79 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Extra

Mohaman az utcán esett össze

Szombat éjjel, 45 éves korában elhunyt a Happy Gang együttes alapító tagja, Meggyes Roland, vagy ahogyan mindenki ismeri, Mohaman. Sokan azonban nem egykori slágergyárosként, hanem az X-Faktorban csúnyán leszerepelt, kétségbeesett férfiként emlékeznek rá. Az, hogy az RTL Klub engedte, hogy lejárassa magát az egykor ünnepelt sztár, valószínűleg csak súlyosbított akkoriban már amúgy sem jó lelki állapotán – állítja több zenésztársa. 

Mohaman az utcán lett rosszul, összeesett, és a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A hírek szerint szívelégtelenség vitte el az előadót, akinek nevelőapját a Lokálnak sikerült utolérnie.


– Semmilyen betegsége nem volt, egyszerűen nem értjük az egészet. Szívmegállás történt, de csak a boncolás után fogunk mi is többet tudni – mondta összetörten Maruzsi László, aki leszögezte: bár nevelt fia egy időben önsorsrontó életet élt, mára teljesen tiszta volt.

Köztudott volt ugyanis, hogy bár a Happy Gang idején nagyon jól ment Mohamannek, az elmúlt években mindenét elveszítette drogfüggősége miatt, amit ő maga számtalanszor bevallott. De úgy tűnt, még időben felismerte a problémáit, és a múlt évet arra szánta, hogy anyagilag összeszedje magát és újra berobbanjon a zeneiparba. 2016 novemberében hallatott is magáról és reményekkel telve lépett az X-Faktor színpadára. De a vágyott siker elmaradt, helyette kínos pillanatok szem- és fültanúi lehettünk a produkciója közben, amit még tetézett a zsűri kőkemény kritikája.


Az RTL Klub döntése volt, hogy a láthatóan nem jó állapotban lévő, egykor ünnepelt sztár meglehetősen furcsa előadását képernyőre engedik, ami több zenésztársa szerint egyáltalán nem volt jó hatással Mohamanre. Bár az előadás enyhén szólva sem volt alkalmas a továbbjutásra, más kérdés, mennyire etikus és emberséges az RTL Klubtól, hogy bevágja a műsorba a produkciót, nevetség tárgyává téve az egykor népszerű előadót, aki épp a padlóról készült felállni, hogy mindent újrakezdhessen. A csatorna döntését sem egykori zenésztársa, Cory, sem pályatársa, Deniz nem hagyta szó nélkül.

Mohaman

– Annyit halkan megjegyeznék, hogy az nem segített neki, hogy a média egyes képviselői hagyták, hogy az egész ország előtt megalázza magát a több kattintásért és nézettségért cserébe. Ha ehhez közöm lett volna, én most szarul aludnék – írta közösségi oldalán Deniz, akinek gondolataival Majka is egyetértett.

 

– Amikor megláttam mostanában a tv-ben, vele együtt én is kicsit rosszul éreztem magam. Remélem, egyszer majd számon kérik azokon, akik az utóbbi időben csak arra használták, hogy nevessenek a gyengeségén! – írta Facebook-oldalán Majka.

A Lokál elérte Moha egykori zenésztársát, Paréj Zoltán „Cory”-t is, aki hasonlóképp vélekedett a csatorna húzásáról.

– Ennek a szereplésnek nem szabadott volna megtörténnie. Ez a sikertelenség nem segített neki, kinek segített volna?! – mondta Cory, aki bár már jó ideje nem ápolt szoros kapcsolatot az elhunyt előadóval, ahogy a szerettei, ő maga is próbálta megmenteni.

– Amikor 2011-ben újra találkoztunk, sokat beszélgettünk. Próbáltam segíteni neki, és körbejárni a témát, mi történik vele, de nem tudtam segíteni. Itt ő volt az, aki a saját sorsán változtathatott volna – tette hozzá Cory.

Kapcsolódó Cikkek