EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Egyéb Kecskemét

Zsigóné Kati készíti az ország tojását

Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az ország tojását. A különleges és értékes hímes tojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat.

Zsigóné Kati népi iparművész évről évre csodálatos hímes tojásokkal kápráztatja el az embereket, ő Európa legjobb tojásdíszítője. A bejelentéskor elmondta: a különleges és értékes hímes tojás tervezése évek óta tart, s 2018 húsvétjára fog elkészülni.


– Az ország tojásán megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat. Elkészítésekor sok technikát fogok alkalmazni, a világon egyedülálló alkotás lesz, értéke milliókban lesz mérhető, de szeretném, ha nem ezé, hanem a mondanivalójáé lenne a főszerep. Így szeretném gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit. Ennél többet most még nem árulhatok el róla – mondta Zsigóné Kati.

Zsigóné Kati 2018 húsvétjára milliós értékű tojással gazdagítja az ország kincseit Fotó: hiros.hu

„A Tojásdíszítés Királynője”, a Dubajban a világ öt legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszázfajta hímes tojást készít és nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal. Egész évben látogatják külföldiek és magyarok egyaránt. Kati idén is szeretettel várja Kecskemétre az ország és a világ fiúit-férfijait húsvéthétfőn locsolkodni.

Kapcsolódó Cikkek