2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

13 ezer méteres magasságban szülte meg babáját

Egy Isztambulba tartó repülőgépen, 13 ezer méteres magasságban hozta világra kislányát egy 18 éves guineai-francia nő.

“Épp végeztünk a felszolgálással, amikor hirtelen megkezdődött a szülés. Bár tudtuk, hogy terhes, azt viszont nem, hogy már a kilencedik hónapban van. Nem lehetett észrevenni” – mondta el az egyik légiutas-kísérő a Hürriyet című török lapnak. A fedélzeten dolgozók ki vannak képezve ilyen esetekre, így ők segítettek a baba világra jövetelében.


Mint elmondták, Diaby Nafi a felszállás előtt nem jelezte külön állapotát. A Turkish Airlines nem engedélyezi a repülést a 36. héten túli terhességek esetében, ezt megelőzően is orvosi engedélyhez kötik.

Nafinál nem sokkal azután kezdődött meg a vajúdás, hogy a gép felszállt Conakryban. A Turkish Airlines hétfői közlése szerint miután a baba egészségesen megszületett a fedélzeten, a gép a nyugat-afrikai Burkina Fasóban lévő Ouagadougou-ban leszállt, hogy az újszülött és édesanyja orvosi ellátásban részesülhessen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.

 • Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Egy eddig ismeretlen mérgeskígyó-fajt fedeztek fel a kutatók az északkelet-ausztráliai Queensland államban, ám a felfedezést beárnyékolja, hogy a helyi bányászat miatt a hüllő talán már most a kihalás szélén áll.