EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Nagykanizsa

A biztonság az elsődleges

A közeljövőben lépten-nyomon E.ON-os szakemberekkel lehet majd találkozni Nagykanizsán. A cég ugyanis idén 285 millió forint értékben fejleszti a villamos és gázhálózatot a városban.

A cég dél-dunántúli áramhálózati zrt.-jének vezérigazgatója Nagykanizsán arról beszélt, hogy 285 millió forintból újítanak fel és építenek új villamos és gázvezetékeket, illetve szerelvényeket. Emellett tucatnyi zalai helyszínen további 260 millió forintot fordítanak hasonló beruházásokra.


Gelencsér Lajos leszögezte: a korszerűsítés elsődleges célja a biztonság növelése és az üzemzavarok megelőzése. A beavatkozások helyszínét korszerű technika, például hőkamera segítségével határozzák meg; a hálózatot egyébként folyamatosan monitorozzák, így pontosan tudják, hogy annak egyes szakaszai milyen állapotban vannak.

A társaság dolgozóinak biztonságára is ügyel, a sajtótájékoztatón bemutatták a védőruházatot is (Fotó: Kanizsa Médiaház)

Beruházásokra és karbantartásra a társaság évente megközelítően kétmilliárdot költ, ebből fordít most mintegy 300 millió forintot Nagykanizsára. Az áramhálózatra 120 millió jut, amiből több kilométernyi légvezetéket váltanak ki és helyeznek a föld alá, továbbá új transzformátorokat is építenek, mivel megnövekedtek a fogyasztói igények. A gázellátás biztonságát a városban 165 millió forintból javítják, például azzal, hogy több társasháznál kicserélik az utcai vezetékeket és a szerelvényeket.

Az E.ON az idei fejlesztési tervei kialakításakor számba vette Kanizsa induló, többmilliárdos beruházásait, amelyeket a területi operatív programból, illetve a Modern Városok Programjából finanszíroz. A hálózati felújítások áprilisban indulnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek