2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nagykanizsa

A biztonság az elsődleges

A közeljövőben lépten-nyomon E.ON-os szakemberekkel lehet majd találkozni Nagykanizsán. A cég ugyanis idén 285 millió forint értékben fejleszti a villamos és gázhálózatot a városban.

A cég dél-dunántúli áramhálózati zrt.-jének vezérigazgatója Nagykanizsán arról beszélt, hogy 285 millió forintból újítanak fel és építenek új villamos és gázvezetékeket, illetve szerelvényeket. Emellett tucatnyi zalai helyszínen további 260 millió forintot fordítanak hasonló beruházásokra.


Gelencsér Lajos leszögezte: a korszerűsítés elsődleges célja a biztonság növelése és az üzemzavarok megelőzése. A beavatkozások helyszínét korszerű technika, például hőkamera segítségével határozzák meg; a hálózatot egyébként folyamatosan monitorozzák, így pontosan tudják, hogy annak egyes szakaszai milyen állapotban vannak.

A társaság dolgozóinak biztonságára is ügyel, a sajtótájékoztatón bemutatták a védőruházatot is (Fotó: Kanizsa Médiaház)

Beruházásokra és karbantartásra a társaság évente megközelítően kétmilliárdot költ, ebből fordít most mintegy 300 millió forintot Nagykanizsára. Az áramhálózatra 120 millió jut, amiből több kilométernyi légvezetéket váltanak ki és helyeznek a föld alá, továbbá új transzformátorokat is építenek, mivel megnövekedtek a fogyasztói igények. A gázellátás biztonságát a városban 165 millió forintból javítják, például azzal, hogy több társasháznál kicserélik az utcai vezetékeket és a szerelvényeket.

Az E.ON az idei fejlesztési tervei kialakításakor számba vette Kanizsa induló, többmilliárdos beruházásait, amelyeket a területi operatív programból, illetve a Modern Városok Programjából finanszíroz. A hálózati felújítások áprilisban indulnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.