2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Székesfehérvár

A bringa győz, nem a benzingőz!

Százak, egyes számítások szerint több mint félezren vettek részt április 22-én a székesfehérvári Critical Mass kerékpáros-felvonuláson.

Magyarországon 21 éve rendezik meg ezt az eseményt, a koronázóvárosban éppen tíz éve kerekedtek fel a bringások, akiknek a célja az, hogy élhető közlekedésű város, több kerékpárút, nagyobb biztonság legyen. A menet a Halesz-parkban gyülekezett szombaton délután 16 órakor, a nagyobb főutakon körbekerekezve értek oda vissza, több kereszteződésben is magasba emelve a kerékpárokat.


Százak, egyes számítások szerint több mint félezren vettek részt április 22-én a székesfehérvári Critical Mass kerékpáros-felvonuláson Fotó: K. Mátyás Bertalan

A jubileumi rendezvényen a szervezők kísérő programokkal, kerekasztal-beszélgetéssel, bringaszépségversennyel is várták az érdeklődőket. Idén is volt ökolábnyom-számítás és környezeti tanácsadás a Gaja Környezetvédő Egyesülettel, bringaválasztó és játékos elsősegély-tanfolyam, a Magyar Kerékpárosklub területi szervezetének képviselői pedig összegyűjtötték a résztvevők igényeit, hol lenne szükség kerékpártámaszokra a városban.

– Évről évre egyre többen csatlakoznak a kerékpáros-felvonuláshoz, aminek a célja az indulás óta változatlan: felhívni a figyelmet a kerékpáros-infrastruktúra fejlesztésének szükségességére és egyúttal népszerűsíteni egy egészségesebb, környezetbarátabb életformát – közölte Pásztor László tisztiorvos, a Critical Mass egyik szervezője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.