EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

A budapesti irodák többsége lepukkant és elöregedett

Elöregedett a budapesti irodaházak többsége, mivel az épületek nagy része még a válság előtti években készült el – tájékoztat a keddi Világgazdaság.

Az ingatlanüzemeltetők tapasztalatai szerint “az első körös gépészeti felújítást” 10-12 éves használat után kell elvégezni. Ennek alapján nagy felújítási hullám söpör majd végig a korszerűsítésre éretté vált fővárosi irodaházakon.


Az utóbbi öt évben mindössze 27 budapesti irodaházat adtak át. Igaz ezek mintegy 60 százaléka “A” kategóriásként jelent meg a válság után megmerevedett piacon, ahol az “A” és “B” kategóriás épületek négyötödét 2000 előtt vették használatba a bérlők.

A CA Immo Ingatlanbefektető és a CBRE tanácsadó cég statisztikáján alapuló elemzés szerint – írja a gazdasági napilap – a túltelített kínálati piacon a bérlők és a befektetők számára az épület imázsát javító energiatakarékossági felújításokkal lehet ismét vonzóvá tenni az idősebb ingatlanokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.