2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Kecskemét

A buszon is a rímek vették át a helyet

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának diákjai a költészet napja alkalmából a helyi autóbuszokon versekkel lepték meg az utasokat.

Évek óta hagyomány minden városban, településen, hogy a költészet napját valamilyen kreatív kezdeményezéssel ünneplik. Így volt ez Kecskeméten is, ahol számos program mellett a Rákóczi iskola növendékei a helyi járatok utasait lepték meg egy kultúrflashmobbal. Az utasok szívesen vették a verseket, sok tapsot és köszönetet kaptak a gyerekek, jó hangulatban telt a délelőtt.

A verselő diákok névsora: Nagy Friderika, Nagy Szaffi, Solymosi Noémi, Gulyás Gergő, Tóth Zsófia, Szűcs Dorina és Szűcs Levente

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.