2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

A buszon is a rímek vették át a helyet

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolájának diákjai a költészet napja alkalmából a helyi autóbuszokon versekkel lepték meg az utasokat.

Évek óta hagyomány minden városban, településen, hogy a költészet napját valamilyen kreatív kezdeményezéssel ünneplik. Így volt ez Kecskeméten is, ahol számos program mellett a Rákóczi iskola növendékei a helyi járatok utasait lepték meg egy kultúrflashmobbal. Az utasok szívesen vették a verseket, sok tapsot és köszönetet kaptak a gyerekek, jó hangulatban telt a délelőtt.

A verselő diákok névsora: Nagy Friderika, Nagy Szaffi, Solymosi Noémi, Gulyás Gergő, Tóth Zsófia, Szűcs Dorina és Szűcs Levente

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.