2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

A címvédő Herczig nyerte az idei Miskolc Rallyt

A Skoda Fabia R5-tel versenyző Herczig Norbert–Bacigál Igor kettősnek egy biztonsági autózás is bőven elegendő volt ahhoz, hogy megszerezze a szezonnyitó abszolút elsőségét.

Öt hónapos szünet után április első hétvégéjén elkezdődött a hazai ralibajnokság. Az elmúlt évtized legerősebb bajnokságában mintegy 16 R5-össel versenyző autós állt rajthoz a 23. Miskolc Rallyn.


Herczig Norbert magabiztosan diadalmaskodott Miskolcon – fotó: Facebook / Lokál

Múlt pénteken, a salakmotorpályán rendezett prológon mutatkoztak be a versenyzők a nagyközönségnek, majd szombaton kezdetét vette a verseny a közkedvelt borsodi pályákon.

A közönség kedvence is harapta az utat a bükki verseny pályán – fotó: Facebook / Lokál

A zárószakasz célját jelentő Ragályra az összetett bronzérmes Vincze Ferenc autózta a legjobb időt, míg Turán Frici másodikként biztosította be az abszolút második helyet. Ranga Péter „visszaelőzte” Kazár Miklóst, a hatodik pozíció pedig Hadik Andrásé lett.

Versenyautók zajától volt hangos a borsodi megyeszékhely és környéke – Fotó: Facebook / Lokál

A hosszú küzdelmet követően végül este nyolc óra után érkeztek meg a gépek a Szikszó mellett felállított céldobogóhoz. Az ob április végén az Ózd-ralival folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.