2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Miskolc

A címvédő Herczig nyerte az idei Miskolc Rallyt

A Skoda Fabia R5-tel versenyző Herczig Norbert–Bacigál Igor kettősnek egy biztonsági autózás is bőven elegendő volt ahhoz, hogy megszerezze a szezonnyitó abszolút elsőségét.

Öt hónapos szünet után április első hétvégéjén elkezdődött a hazai ralibajnokság. Az elmúlt évtized legerősebb bajnokságában mintegy 16 R5-össel versenyző autós állt rajthoz a 23. Miskolc Rallyn.


Herczig Norbert magabiztosan diadalmaskodott Miskolcon – fotó: Facebook / Lokál

Múlt pénteken, a salakmotorpályán rendezett prológon mutatkoztak be a versenyzők a nagyközönségnek, majd szombaton kezdetét vette a verseny a közkedvelt borsodi pályákon.

A közönség kedvence is harapta az utat a bükki verseny pályán – fotó: Facebook / Lokál

A zárószakasz célját jelentő Ragályra az összetett bronzérmes Vincze Ferenc autózta a legjobb időt, míg Turán Frici másodikként biztosította be az abszolút második helyet. Ranga Péter „visszaelőzte” Kazár Miklóst, a hatodik pozíció pedig Hadik Andrásé lett.

Versenyautók zajától volt hangos a borsodi megyeszékhely és környéke – Fotó: Facebook / Lokál

A hosszú küzdelmet követően végül este nyolc óra után érkeztek meg a gépek a Szikszó mellett felállított céldobogóhoz. Az ob április végén az Ózd-ralival folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.