EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Miskolc

A címvédő Herczig nyerte az idei Miskolc Rallyt

A Skoda Fabia R5-tel versenyző Herczig Norbert–Bacigál Igor kettősnek egy biztonsági autózás is bőven elegendő volt ahhoz, hogy megszerezze a szezonnyitó abszolút elsőségét.

Öt hónapos szünet után április első hétvégéjén elkezdődött a hazai ralibajnokság. Az elmúlt évtized legerősebb bajnokságában mintegy 16 R5-össel versenyző autós állt rajthoz a 23. Miskolc Rallyn.


Herczig Norbert magabiztosan diadalmaskodott Miskolcon – fotó: Facebook / Lokál

Múlt pénteken, a salakmotorpályán rendezett prológon mutatkoztak be a versenyzők a nagyközönségnek, majd szombaton kezdetét vette a verseny a közkedvelt borsodi pályákon.

A közönség kedvence is harapta az utat a bükki verseny pályán – fotó: Facebook / Lokál

A zárószakasz célját jelentő Ragályra az összetett bronzérmes Vincze Ferenc autózta a legjobb időt, míg Turán Frici másodikként biztosította be az abszolút második helyet. Ranga Péter „visszaelőzte” Kazár Miklóst, a hatodik pozíció pedig Hadik Andrásé lett.


Versenyautók zajától volt hangos a borsodi megyeszékhely és környéke – Fotó: Facebook / Lokál

A hosszú küzdelmet követően végül este nyolc óra után érkeztek meg a gépek a Szikszó mellett felállított céldobogóhoz. Az ob április végén az Ózd-ralival folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.