EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Miskolc

A címvédő Herczig nyerte az idei Miskolc Rallyt

A Skoda Fabia R5-tel versenyző Herczig Norbert–Bacigál Igor kettősnek egy biztonsági autózás is bőven elegendő volt ahhoz, hogy megszerezze a szezonnyitó abszolút elsőségét.

Öt hónapos szünet után április első hétvégéjén elkezdődött a hazai ralibajnokság. Az elmúlt évtized legerősebb bajnokságában mintegy 16 R5-össel versenyző autós állt rajthoz a 23. Miskolc Rallyn.


Herczig Norbert magabiztosan diadalmaskodott Miskolcon – fotó: Facebook / Lokál

Múlt pénteken, a salakmotorpályán rendezett prológon mutatkoztak be a versenyzők a nagyközönségnek, majd szombaton kezdetét vette a verseny a közkedvelt borsodi pályákon.

A közönség kedvence is harapta az utat a bükki verseny pályán – fotó: Facebook / Lokál

A zárószakasz célját jelentő Ragályra az összetett bronzérmes Vincze Ferenc autózta a legjobb időt, míg Turán Frici másodikként biztosította be az abszolút második helyet. Ranga Péter „visszaelőzte” Kazár Miklóst, a hatodik pozíció pedig Hadik Andrásé lett.

Versenyautók zajától volt hangos a borsodi megyeszékhely és környéke – Fotó: Facebook / Lokál

A hosszú küzdelmet követően végül este nyolc óra után érkeztek meg a gépek a Szikszó mellett felállított céldobogóhoz. Az ob április végén az Ózd-ralival folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.