EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

A család és a karrier együtt is működőképes

A szegedi Ridikül Klub vendégei szerint nincs szükség arra, hogy kompromisszumot kössünk önmagunkkal vagy a párunkkal.

Sok fiatal nő aggodalmaskodik azon, hogy ha elsőbbséget élvez a családalapítás, nem tud kiteljesedni a karrierjében, és ez fordítva is igaz. Nyomasztó teherként élik meg, hogy a célok eléréséhez évekre előre kell tervezniük mind a magánéletben, mind pedig a munkában. Néhányan le is mondanak az egyikről, hogy a másik tökéletes legyen, hiszen úgy érzik, kompromisszumot kell kötniük önmagukkal, párjukkal, holott ez nem feltétlenül van így: a kettő együtt is működőképes. Erre személyesen adtak bizonyítékot a szegedi Ridikül Klub legutóbbi, „Család versus karrier” című estjének vendégei a Lobby Caféban.


Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, Lengyel Györgyi, az Emmi közigazgatási államtitkára, Sonkodi Rita festőművész és a meglepetésvendég, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke a műsorvezető Dióssy Klári kérdéseire válaszolva kifejtette, való igaz, hogy az adott pillanatban sok-sok lemondással járt a családtervezés, mégis mind úgy gondolják, a legjobb tudásuk szerint nevelték, oktatták gyerekeiket. Azt tanácsolták, arra érdemes odafigyelniük mind a hölgyeknek, mind az uraknak, hogy a kötelességtudat sohasem mehet a magánélet rovására, olykor pedig a munkamániából is engedni kell. Inkább keljen fel két órával korábban, aki úgy érzi, muszáj rápillantania a bejövő üzeneteire, de a minőségi időt ne a gyerekre szánt szabadidőből csípje le. Karriert építeni egy vagy több gyermek mellett is lehet, ha valaki elég kitartó és bátor ahhoz, hogy belevágjon – mutatták be életútjukon keresztül.

Nem csak hölgyeknek

Ridikül Klub: női témák – nem csak hölgyeknek a Lobby Caféban Dióssy Klári vezetésével. A következő programokról folyamatosan tájékozódhatnak a Lokál Extra Szeged hasábjain.

Az eltérő hátterű, más és más gyermeknevelési nézeteket valló vendégek izgalmas beszélgetése során olyan családi részletek derültek ki a szakmájukban sikeres, szegedi kötődésű meghívottakról, amelyeket eddig csak a legközelebbi hozzátartozók tudhattak róluk. Nagy Katalin és Lengyel Györgyi is egészen kicsi korukban bölcsődébe adták gyermekeiket, de emellett is igyekeztek minél több időt velük tölteni, sokat foglalkozni a picikkel. Sonkodiéknál a családi reggelik és vacsorák jelentik a fix pontot, Sulyok Tamás pedig fővárosi feladatai mellett is arra törekszik, hogy egyetlen fontos pillanatról se maradjon le gyermekei életében.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.