EUR: 322,72 Ft
CHF: 286,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

A dobogó tetején a Forrás Rádió

Komárom-Esztergom megye rádiója, a Forrás Rádió az Inspira Media Research legutóbbi mérése szerint a vidéki helyi rádiók között a 18–59-es korcsoportban a legnagyobb, 57,6 százalékos napi hallgatói elérést tud felmutatni. Ezzel a dobogó tetején áll az ország összes helyi rádiójának rangsorában.

A Turul Média Kft. többségi tulajdonosa, Havellant István az eredménnyel kapcsolatban hangsúlyozta: 2007-ben, amikor szerepet vállalt a helyi rádiózásban, és megalapították a Forrás Rádiót, azt tűzték ki célul, hogy a Forrás Rádió a megyei vezető szerep után országosan is eredményeket érjen el.


– Az, hogy felálljunk a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, csak dédelgetett álom volt, bár a magam részéről hittem benne, hogy kemény és kitartó munkával ez is elérhető. Célunk természetesen az, hogy az egész megyében elérhető legyen hazánk legnépszerűbb helyi rádiója. Ezért is indultunk el a Médiatanács Esztergom 98,1 MHz-es frekvenciájáért kiírt pályázatán. Nyertesség esetén, amiben reménykedem, végre valóra válik az eredeti elképzelésünk, hogy a Forrás Rádió teljes egészében lefedje Komárom-Esztergom megyét – vázolta a terveket Havellant István.

Molnár József, a Forrás Rádió ügyvezetője kiemelte: maga is meglepődött, amikor az adatokat értékelő budapesti konferencián kiderült, hogy az országos lista első helyén áll a Forrás.


– Ez számunkra nagyon-nagyon sokat jelent, hiszen bizonyítja, hogy a munkánknak igenis van eredménye, ezt pedig meg kell köszönnünk a hallgatóknak. A helyezés nagy lendületet adhat a folytatáshoz is, nem lesz könnyű, de az a cél, hogy ezt az első helyet meg is tartsuk. Köszönet illeti a kollégáinkat, és persze a hallgatóinkat, akik minden napjukat velünk töltik. Munkatársaink nemcsak a rádióban, hanem a mindennapokban is jelen vannak az emberek életében, hiszen fontos, hogy egy-egy alkalommal örömet szerezzünk például a nőnapi köszöntésekkel, vagy egy-egy óvodában, ahová rendszeresen almát viszünk a gyerekeknek – fejtette ki.

Az eredmény hatalmas elismerést jelent a rádió közel harminc dolgozójának, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a hallgatók Tatabánya mellett Komáromban is szívesen kapcsoljanak az adóra, sőt reményeik szerint hamarosan Esztergomban is szólhat majd az országos összevetésben leghallgatottabb helyi rádió.

A közel harminc Forrás Rádió-dolgozó közül sokan már a kezdetektől, azaz közel nyolc éve itt vannak, Fenyvesi Zoltán például hétköznap reggel hat órakor ébreszti a hallgatókat, és egészen délelőtt tíz óráig hallgathatjuk őt, akár munkába menet az autóban, akár otthon, akár a munkahelyünkön. Számára is nagy öröm ez a helyezés, mint mondta, szerinte is a kitartó, kemény munkának köszönhető az eredmény, de nemcsak ez, hanem például a 2013-ban elnyert megyei Prima díj is.
A csapat tehát továbbra is gőzerővel dolgozik azért, hogy a hallgatók igényeit kiszolgálja, legyen szó akár a kedvenc slágerük lejátszásáról a hétvégi kívánságműsorban, akár egy elveszett kutyáról, amelynek könnyebben bukkanhat a nyomára gazdája, ha a rádióban is elhangzik a felhívás, hogy keresi. Ha pedig a hallgatók igényeit sikerül kiszolgálni, akkor – ha nem is könnyen, de – elérhető a következő kitűzött cél is, azaz az első helyezés megtartása a vidéki helyi rádiók versenyében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.