EUR: 324,27 Ft
CHF: 278,88 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szekszárd

A fegyverek hívószava

Megtelt a Luther tér diákokkal a honvédelmi toborzónapon. Érdeklődve nézegették a kiállított fegyvereket, kezükbe is vehették a pisztolyokat és géppuskákat.

Az iskolások a páncéltörő-, illetve a vadászgép-szimulátort, a lézeres céllövészetet is kipróbálhatták, és persze meghallgathatták a katonák ismertetését, hívószavát is. A toborzópontnál sokan érdeklődtek – nem csak fiúk – a lehetőségek iránt, és elképzelhető, hogy a rendezvény hatására többen is komolyan megfontolják majd, hogy jelentkezzenek a hadseregbe. A hagyományteremtőnek szánt rendezvénnyel a hadsereg célja a honvédelem népszerűsítése, a lakossággal való kapcsolat erősítése és hiteles kép nyújtása a katonai pályáról, illetve a továbbtanulási lehetőségekről.


Nem csak fiúk érdeklődtek a fegyverek iránt
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.