EUR: 313,02 Ft
CHF: 272,29 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Szekszárd

A fegyverek hívószava

Megtelt a Luther tér diákokkal a honvédelmi toborzónapon. Érdeklődve nézegették a kiállított fegyvereket, kezükbe is vehették a pisztolyokat és géppuskákat.

Az iskolások a páncéltörő-, illetve a vadászgép-szimulátort, a lézeres céllövészetet is kipróbálhatták, és persze meghallgathatták a katonák ismertetését, hívószavát is. A toborzópontnál sokan érdeklődtek – nem csak fiúk – a lehetőségek iránt, és elképzelhető, hogy a rendezvény hatására többen is komolyan megfontolják majd, hogy jelentkezzenek a hadseregbe. A hagyományteremtőnek szánt rendezvénnyel a hadsereg célja a honvédelem népszerűsítése, a lakossággal való kapcsolat erősítése és hiteles kép nyújtása a katonai pályáról, illetve a továbbtanulási lehetőségekről.


Nem csak fiúk érdeklődtek a fegyverek iránt
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.