EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

A Ferencváros feljutott a kézilabda NB I-be

Az FTC férfi kézilabdacsapata az NB I/B hátralévő öt fordulójának eredményétől függetlenül bajnoknak tekinthető, és ezzel kiharcolta az élvonalbeli indulás jogát. Adorján Gábor nyilatkozott a Lokálnak.

A Ferencváros férfi csapata már bajnoknak tudhatja magát, nem is akármilyen eredménnyel, hiszen Marczinkó Mátéék egyetlen meccset sem veszítettek el a 2016–2017-es szezonban.


– Leírhatatlanul jó érzés ez, hiszen már jóval a bajnokság vége előtt elmondhatjuk magunkról, hogy feljutottunk a legjobbak közé – árulta el a Lokálnak Adorján Gábor. – Büszke vagyok a csapatra, hiszen már tavaly is közel jártunk a célunkhoz, de néhány apró hiba miatt nem jött össze az áttörés. Idén viszont sikerült úgy megerősíteni a keretet, hogy elérhettük a kitűzött célunkat.

Kiemelte, hogy a Fradi jelenlegi játékosainak kilencven százaléka már játszott az NB I-ben, így pontosan tudják, miben kell változtatniuk, hogy az új közegben is sikerüljön a helytállás.


– Úgy gondolom, hogy egy frissen feljutó csapatnak nem lehet más a célja, mint az, hogy kiharcolja a bent maradást az első osztályban. Természetesen ez sok mindentől függ, főleg az ellenfelektől, de ha szezon közben megjön a csapat étvágya, bárkivel felvesszük a versenyt. Igaz, nem szabad elfeledkezni arról, hogy olyan csapatokkal játszunk majd, mint a Veszprém vagy a Szeged, amely együttesek egészen más szintet képviselnek. Jelenleg még arra összpontosítunk, hogy megnyerjük a maradék öt meccsünket, hiszen a profi sportolók nem vehetnek vissza, és szakmailag is szinten kell tartani a csapatot.

A Fradi küszöbönálló élvonalbeli szereplése azért is örömteli, mert a férfi NB I-ben egyetlen fővárosi együttes sem képviselteti magát. A Fradinál pedig most kettős sikert ünnepelhetnek, hiszen a hétvégén a Győr legyőzésével tizennégy év után ismét Magyar Kupát nyert a női kézilabdacsapatuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.