EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Érd

A Föld Napja a Főtéren

Az Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért Egyesület – ismertebb nevén ÖTHÉT – április 21-én 9 órai kezdettel ismét megrendezi a Föld Napja alkalmából a tavaly is nagy sikert arató Öko-akadályversenyét.

A vetélkedés túllép a város határán, egész Pest megyéből érkezhetnek – ahogy érkeztek az elmúlt évben is – a környezetvédelmet fontosnak tartó fiatalok. Mint Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest megyei tagozatának elnöke elmondta: tízfős csapatok jelentkezését várják óvodákból és általános iskolák alsó, illetve felső tagozatából. Mindhárom kategóriában az első három helyezett csapatot jutalmazzák.


Pingvin Pityura idén is számíthatnak a gyerekek.
Fotó: Boros Sándor

A nap folyamán a szelektív hulladékgyűjtés, a tudatos vásárlás és energiafelhasználás témaköreit dolgozzák fel a fiatalok számára játékos, színes formában. A tavalyi Föld Napja rendezvényhez hasonlóan ismét ellátogat a Főtérre a gyerekek kedvence, Pingvin Pityu is. Az akadályversenyre a szervezők április tizedikéig várják a jelentkezéseket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.