2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Érd

A Föld Napja a Főtéren

Az Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért Egyesület – ismertebb nevén ÖTHÉT – április 21-én 9 órai kezdettel ismét megrendezi a Föld Napja alkalmából a tavaly is nagy sikert arató Öko-akadályversenyét.

A vetélkedés túllép a város határán, egész Pest megyéből érkezhetnek – ahogy érkeztek az elmúlt évben is – a környezetvédelmet fontosnak tartó fiatalok. Mint Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest megyei tagozatának elnöke elmondta: tízfős csapatok jelentkezését várják óvodákból és általános iskolák alsó, illetve felső tagozatából. Mindhárom kategóriában az első három helyezett csapatot jutalmazzák.


Pingvin Pityura idén is számíthatnak a gyerekek.
Fotó: Boros Sándor

A nap folyamán a szelektív hulladékgyűjtés, a tudatos vásárlás és energiafelhasználás témaköreit dolgozzák fel a fiatalok számára játékos, színes formában. A tavalyi Föld Napja rendezvényhez hasonlóan ismét ellátogat a Főtérre a gyerekek kedvence, Pingvin Pityu is. Az akadályversenyre a szervezők április tizedikéig várják a jelentkezéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.