2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Győr

A főpróbán túl: ilyen lesz a kerékpárosverseny az EYOF-on

A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál tíz sportága közül a kerékpárosversenyek megrendezése érinti leginkább a város lakosságát, hiszen a futamokat Győr útjain indítják.

Nemrég fontos tesztversenyen tehették próbára tudásukat az EYOF leendő résztvevői és mérhették le felkészültségüket a szervezők. Európa kilenc országából érkeztek ifjúsági korú bringások, akik négy kategóriában álltak rajthoz, összesen két futamban. Huszonnégy csapat képviseltette magát, csaknem 150 sportolóval.


A rajt pillanata festői háttér előtt
Fotó: R.A.

– A fiúk U15-ös és U17-es korosztályokban versenyeztek, a lányoknál pedig a 17 és a 19 éven aluliak indultak. Két futam rajtolt, az idősebbek 72, a fiatalabbak 44 kilométert tekertek. Az EYOF kerékpárosversenyeinek útvonalát modelleztük le, ehhez le kellett zárni a város egyik ütőerének, a Szent István útnak az egyik felét is – mondta Bugár Dávid, az önkormányzat kulturális és sportfőosztályának munkatársa.

A fiatal sportolók elégedettek voltak a verseny körülményeivel
Fotó: R.A.

– Szükség van az ilyen eseményekre, hogy a szervezők megfelelően fel tudjanak készülni. A kerékpározás nem olyan sportág, ami ilyen nagyszabású versenyekkel jelen van Győrben, így kell a tapasztalat. A tesztversenyen ugyanazok a kollégák, szervezők és önkéntesek dolgoztak, akik majd az EYOF-on is ellátják ezt a feladatot – mondta Szombati-Serfőző Eszter, az önkormányzat kulturális és sportfőosztályának vezetője.


Szijártó Zétény, a Győri Atlétika Club versenyzője második helyen ért célba
Fotó: HAK

Hazai sikereknek is örülhetett a népes szurkolótábor, hiszen Szijártó Zétény, a Győri Atlétika Club versenyzője második helyen ért célba a fiúk U15-ös kategóriájában.

– Nagy sprint volt a végén, azt hittem, nem bírom a tempót erővel, de hajtottam és meglett az eredménye. A pálya teljesen jó volt, az útminőséggel sem volt gond, szerintem tökéletes lesz minden az EYOF-ra – nyilatkozott az ezüstérmes a befutó után.

Szijártó klubtársa, Magyar Gergő ugyancsak az U15-ösök között a hatodik helyen végzett. A lányok U17-es mezőnyében a GYAC kerekese, Bajorfi Eszter nyolcadikként ért célba. A fiúk 17 év alatti kategóriájában a győri Bajorfi Ádám a 28., Németh Csanád a 44. helyen végzett, a sportág EYOF-nagykövete, Füri Márton legjobb magyarként a hetedik helyen kerekezett be.

A verseny sikeres lebonyolításáért az ifjúsági olimpia önkéntesei mellett sokat tettek a rábapordányi Fáklya Tűzoltó Egyesület, a BOS Létesítményi Tűzoltóság tagjai, a rendőrség és a polgárőrség munkatársai is.

Kapcsolódó Cikkek