EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Győr

A főpróbán túl: ilyen lesz a kerékpárosverseny az EYOF-on

A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál tíz sportága közül a kerékpárosversenyek megrendezése érinti leginkább a város lakosságát, hiszen a futamokat Győr útjain indítják.

Nemrég fontos tesztversenyen tehették próbára tudásukat az EYOF leendő résztvevői és mérhették le felkészültségüket a szervezők. Európa kilenc országából érkeztek ifjúsági korú bringások, akik négy kategóriában álltak rajthoz, összesen két futamban. Huszonnégy csapat képviseltette magát, csaknem 150 sportolóval.


A rajt pillanata festői háttér előtt
Fotó: R.A.

– A fiúk U15-ös és U17-es korosztályokban versenyeztek, a lányoknál pedig a 17 és a 19 éven aluliak indultak. Két futam rajtolt, az idősebbek 72, a fiatalabbak 44 kilométert tekertek. Az EYOF kerékpárosversenyeinek útvonalát modelleztük le, ehhez le kellett zárni a város egyik ütőerének, a Szent István útnak az egyik felét is – mondta Bugár Dávid, az önkormányzat kulturális és sportfőosztályának munkatársa.

A fiatal sportolók elégedettek voltak a verseny körülményeivel
Fotó: R.A.

– Szükség van az ilyen eseményekre, hogy a szervezők megfelelően fel tudjanak készülni. A kerékpározás nem olyan sportág, ami ilyen nagyszabású versenyekkel jelen van Győrben, így kell a tapasztalat. A tesztversenyen ugyanazok a kollégák, szervezők és önkéntesek dolgoztak, akik majd az EYOF-on is ellátják ezt a feladatot – mondta Szombati-Serfőző Eszter, az önkormányzat kulturális és sportfőosztályának vezetője.


Szijártó Zétény, a Győri Atlétika Club versenyzője második helyen ért célba
Fotó: HAK

Hazai sikereknek is örülhetett a népes szurkolótábor, hiszen Szijártó Zétény, a Győri Atlétika Club versenyzője második helyen ért célba a fiúk U15-ös kategóriájában.

– Nagy sprint volt a végén, azt hittem, nem bírom a tempót erővel, de hajtottam és meglett az eredménye. A pálya teljesen jó volt, az útminőséggel sem volt gond, szerintem tökéletes lesz minden az EYOF-ra – nyilatkozott az ezüstérmes a befutó után.

Szijártó klubtársa, Magyar Gergő ugyancsak az U15-ösök között a hatodik helyen végzett. A lányok U17-es mezőnyében a GYAC kerekese, Bajorfi Eszter nyolcadikként ért célba. A fiúk 17 év alatti kategóriájában a győri Bajorfi Ádám a 28., Németh Csanád a 44. helyen végzett, a sportág EYOF-nagykövete, Füri Márton legjobb magyarként a hetedik helyen kerekezett be.

A verseny sikeres lebonyolításáért az ifjúsági olimpia önkéntesei mellett sokat tettek a rábapordányi Fáklya Tűzoltó Egyesület, a BOS Létesítményi Tűzoltóság tagjai, a rendőrség és a polgárőrség munkatársai is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.