2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb X.kerület

A Fradi vetett véget a Győr sikersztorijának

A Ferencváros története során 12. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban hétméteresekkel legyőzte a címvédő Győrt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban. A találkozón szinte végig a Fradi vezetett, a győriek mindössze egyszer, 7-6-nál voltak előnyben.

A fővárosiak legutóbb 2003-ban tudtak nyerni, 2005 óta pedig minden évben a győrieké lett a Magyar Kupa.


Lukács Viktória és Danick Snelder öröme érthető a kupadöntő után
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A története 16. döntőjét játszó Győr − mely sorozatban 14. alkalommal volt érdekelt az aranycsatában − a DVSC, míg a Ferencváros a Dunaújváros legyőzésével jutott be a fináléba. Az ETO-nál Yvette Broch, az FTC-nél Zácsik Szandra nem léphetett pályára sérülés miatt. Az MTI beszámolója szerint az utolsó öt perc egyenlő állásról kezdődött (26-26), és bár a Ferencváros fél perccel a találkozó vége előtt egygólos előnyben támadhatott a győzelemért, a győriek Eduarda Amorim utolsó másodperces góljával egyenlítettek, így büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa. A hétméterespárbajt Amorim hibája döntötte el, rajta kívül ugyanis mindenki betalált. A kecskeméti négyes döntő legjobb játékosának a Ferencváros csapatkapitányát, Szucsánszki Zitát választották.

− Nagyon feszültek voltak a játékosok a végén, emiatt egyenlített a Győr az utolsó másodpercben, de helyre tudtuk hozni. Nagy hőstett és fegyvertény a Magyar Kupa elhódítása. Az döntött, hogy a kapusteljesítmény a mi javunkra billent − értékelt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, aki szerint most arra kell figyelniük, nehogy „túlünnepeljék” magukat.

Kapcsolódó Cikkek