EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

A hajléktalanból lett lottómilliomos felesége – barátjaként gyászolja Juditot

Nemcsak szerettei és kollégái gyászolják Harcsás Juditot, a tragikus körülmények között elhunyt győri újságírónőt, hanem egyik legjobb barátja, a hajléktalanból lett lottómilliomos felesége, Anikó is. A két asszony barátsága évtizedekre nyúlik vissza.

Győr, 2015. március 8.
Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, Anikó az Albaca nevű kávézójukban, Győrben 2015. március 8-án, a nyitás napján. Andraschek László egy éve 600 millió forintot nyert lottón. A férfi a kávézó bevételéből szenvedélybetegeket segítő alapítványt szeretne létrehozni.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Még halála előtt néhány nappal is beszélt egymással Andraschek Lászlóné Anikó és Harcsás Judit. Az újságírónő már akkoriban ismerte Anikóékat, amikor még szegénységben és nélkülözésben éltek. A barátság később is megmaradt.

– Az utóbbi időben nemegyszer megkeresett Judit, hogy támogassam az általa felkarolt embereket. Legutoljára egy amputált lábú hajléktalan művégtagjára kért pénzt, felfoghatatlan számomra, hogy miért nem kért segítséget tőlem – mondta el a Lokálnak Anikó asszony, aki hozzátette: az tette be a kaput Juditnál, hogy egy héttel ezelőtt egy olyan művésszel találkozott, aki utolsó stádiumú rákbeteg volt, ez annyira lesújtotta őt, hogy mély apátiába esett.

– Judit holttestét a házunktól alig ötven méterre találták meg. Szörnyű belegondolni, hogy ahelyett, hogy megnyomta volna a csengőmet, az öngyilkosságot választotta. Úgy tudom, búcsúlevelet is hagyott maga után, de annak tartalmát a hozzátartozók nem akarják megosztani a nyilvánossággal, és ezt én is tiszteletben tartom. Judit az a fajta nő volt, aki úgy terelte el a gondolatait a saját gondjairól, hogy másoknak segített, de ez most nem használt. Emlékszem, amikor először megküzdött a rákkal, s erről könyvet írt Remény a rákból címmel, százak voltak a bemutatón. Rengeteg embernek segített ezzel. Olyan életet élt, hogy a nap 24 órája is kevés volt neki, telefonja folyamatosan a fülén lógott, a táskájába szinte minden volt, felkészülve mindenre – tette hozzá Anikó, aki még most sem tudja felfogni, hogy barátnője nincs többé az élők sorában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.

 • Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Borzalmas tragédia után, apa lett Michael Jackson fogadott magyar fia, Farkas Tamás.  Felesége egészséges kisfiúnak adott életet, Tomika már két hónapos.