EUR: 322,81 Ft
CHF: 281,72 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Extra

A hajléktalanból lett lottómilliomos felesége – barátjaként gyászolja Juditot

Nemcsak szerettei és kollégái gyászolják Harcsás Juditot, a tragikus körülmények között elhunyt győri újságírónőt, hanem egyik legjobb barátja, a hajléktalanból lett lottómilliomos felesége, Anikó is. A két asszony barátsága évtizedekre nyúlik vissza.

Győr, 2015. március 8.
Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, Anikó az Albaca nevű kávézójukban, Győrben 2015. március 8-án, a nyitás napján. Andraschek László egy éve 600 millió forintot nyert lottón. A férfi a kávézó bevételéből szenvedélybetegeket segítő alapítványt szeretne létrehozni.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Még halála előtt néhány nappal is beszélt egymással Andraschek Lászlóné Anikó és Harcsás Judit. Az újságírónő már akkoriban ismerte Anikóékat, amikor még szegénységben és nélkülözésben éltek. A barátság később is megmaradt.

– Az utóbbi időben nemegyszer megkeresett Judit, hogy támogassam az általa felkarolt embereket. Legutoljára egy amputált lábú hajléktalan művégtagjára kért pénzt, felfoghatatlan számomra, hogy miért nem kért segítséget tőlem – mondta el a Lokálnak Anikó asszony, aki hozzátette: az tette be a kaput Juditnál, hogy egy héttel ezelőtt egy olyan művésszel találkozott, aki utolsó stádiumú rákbeteg volt, ez annyira lesújtotta őt, hogy mély apátiába esett.

– Judit holttestét a házunktól alig ötven méterre találták meg. Szörnyű belegondolni, hogy ahelyett, hogy megnyomta volna a csengőmet, az öngyilkosságot választotta. Úgy tudom, búcsúlevelet is hagyott maga után, de annak tartalmát a hozzátartozók nem akarják megosztani a nyilvánossággal, és ezt én is tiszteletben tartom. Judit az a fajta nő volt, aki úgy terelte el a gondolatait a saját gondjairól, hogy másoknak segített, de ez most nem használt. Emlékszem, amikor először megküzdött a rákkal, s erről könyvet írt Remény a rákból címmel, százak voltak a bemutatón. Rengeteg embernek segített ezzel. Olyan életet élt, hogy a nap 24 órája is kevés volt neki, telefonja folyamatosan a fülén lógott, a táskájába szinte minden volt, felkészülve mindenre – tette hozzá Anikó, aki még most sem tudja felfogni, hogy barátnője nincs többé az élők sorában.

Kapcsolódó Cikkek