EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XVIII.kerület

A honvédelmet is segíti a légiirányítás

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat és a Honvédelmi Minisztérium a múlt héten az Igló utcai légiirányító központban, aminek értelmében további területeken dolgozik együtt a két szervezet.

A távirati iroda beszámolója szerint a 2016-ban kötött megállapodás mostani kibővítésének célja, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos adatcserét hajtsanak végre, ezáltal a HungaroControl irányító rendszerében lévő repülési adatokat a katonai forgalmi irányítás is lássa, és a HungaroControl is kapjon adatokat a katonai irányítástól. A tervek szerint a távoli toronyirányításban is partneri viszonyt tudnak kialakítani.

A HungaroControl épületéből a teljes légtér irányítható
( Fotó: Sáfár Tibor)

A projekt lényege, hogy kényszerhelyzetekben az irányítók nem a ferihegyi repülőtéren lévő toronyból, hanem a HungaroControl egyik terméből irányítják a légi forgalmat, kameraképek segítségével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.