2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb XVIII.kerület

A honvédelmet is segíti a légiirányítás

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat és a Honvédelmi Minisztérium a múlt héten az Igló utcai légiirányító központban, aminek értelmében további területeken dolgozik együtt a két szervezet.

A távirati iroda beszámolója szerint a 2016-ban kötött megállapodás mostani kibővítésének célja, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos adatcserét hajtsanak végre, ezáltal a HungaroControl irányító rendszerében lévő repülési adatokat a katonai forgalmi irányítás is lássa, és a HungaroControl is kapjon adatokat a katonai irányítástól. A tervek szerint a távoli toronyirányításban is partneri viszonyt tudnak kialakítani.

A HungaroControl épületéből a teljes légtér irányítható
( Fotó: Sáfár Tibor)

A projekt lényege, hogy kényszerhelyzetekben az irányítók nem a ferihegyi repülőtéren lévő toronyból, hanem a HungaroControl egyik terméből irányítják a légi forgalmat, kameraképek segítségével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.