2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb XVIII.kerület

A honvédelmet is segíti a légiirányítás

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat és a Honvédelmi Minisztérium a múlt héten az Igló utcai légiirányító központban, aminek értelmében további területeken dolgozik együtt a két szervezet.

A távirati iroda beszámolója szerint a 2016-ban kötött megállapodás mostani kibővítésének célja, hogy a légi közlekedéssel kapcsolatos adatcserét hajtsanak végre, ezáltal a HungaroControl irányító rendszerében lévő repülési adatokat a katonai forgalmi irányítás is lássa, és a HungaroControl is kapjon adatokat a katonai irányítástól. A tervek szerint a távoli toronyirányításban is partneri viszonyt tudnak kialakítani.

A HungaroControl épületéből a teljes légtér irányítható
( Fotó: Sáfár Tibor)

A projekt lényege, hogy kényszerhelyzetekben az irányítók nem a ferihegyi repülőtéren lévő toronyból, hanem a HungaroControl egyik terméből irányítják a légi forgalmat, kameraképek segítségével.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.