2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XX.kerület

A hősökre emlékeztet az új szobor

A „Márciusban Újra Kezdjük – MUK” mozgalom hatvanadik évfordulóján leplezték le Vizsolyi János Juta-dombi csatának emléket állító Memento Vivere című szobrát a Helsinki út és a Lenke utca kereszteződésénél, az egykori Juta-dombi ’56-os harcok helyszínén március végén – tájékoztatott a XX. kerületi önkormányzat.

– Pesterzsébet nélkül, a Juta-domb nélkül nem lehet leírni az 1956-os forradalom és szabadságharc hadtörténetét – idézte fel a korabeli történéseket Marossy Endre, a környékbeli eseményeket kutató hadtörténész az ünnepségen. Mint kifejtette, a Magyar Néphadsereg egyetlen győzelmet aratott, a közeli Juta-dombnál, együtt a pesterzsébeti és soroksári nemzetőrökkel.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.