EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XX.kerület

A hősökre emlékeztet az új szobor

A „Márciusban Újra Kezdjük – MUK” mozgalom hatvanadik évfordulóján leplezték le Vizsolyi János Juta-dombi csatának emléket állító Memento Vivere című szobrát a Helsinki út és a Lenke utca kereszteződésénél, az egykori Juta-dombi ’56-os harcok helyszínén március végén – tájékoztatott a XX. kerületi önkormányzat.

– Pesterzsébet nélkül, a Juta-domb nélkül nem lehet leírni az 1956-os forradalom és szabadságharc hadtörténetét – idézte fel a korabeli történéseket Marossy Endre, a környékbeli eseményeket kutató hadtörténész az ünnepségen. Mint kifejtette, a Magyar Néphadsereg egyetlen győzelmet aratott, a közeli Juta-dombnál, együtt a pesterzsébeti és soroksári nemzetőrökkel.
Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.