EUR: 323,39 Ft
CHF: 287,83 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Nagykanizsa

A jövő csapata

Több kanizsai játékos is figyelemre méltó teljesítményt nyújt a női kosárlabda amatőr NB I Nyugati csoportjában. Fuisz Viktória két ranglistát is vezet 19 mérkőzés után, Fekete Csillát pedig másik két kategória elit hármasában jegyzi a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ).

A Kanizsai Vadmacskák SE jelenleg (az ELTE–BEAC Újbuda elleni hazai rangadót lapzártánk után játszották) az 5. helyen áll a bajnokságban, Gábor Erzsébet és Zsámár Krisztián tanítványai legutóbb a közvetlen rivális PINKK SE-t verték 88-78-ra, s 19 játéknap után 11 győzelemmel és 8 vereséggel állnak.


Figyelemre méltó, hogy a keretben minden játékos 30 év alatti, sőt a többség tizenéves tinédzser. A Vadmacskák átlagéletkora bőven húsz év alatt van, a kanizsai alakulat így a mezőny egyik legfiatalabb gárdája. A korelnök Fekete Csilla és a második legidősebb Fuisz Viktória annak rendje s módja szerint húzza a csapatot, az MKOSZ ranglistái közül ötben is legjobb háromban vannak.

Fuisz vezeti a ponttáblázatot, meccsenkénti 22,32-es átlaggal, és ő áll a VAL kategória élén is, ami egy játékos teljesítményét összességében jellemzi, hiszen itt számítják a dobott pontokat, a lepattanókat, a szerzett labdákat, a gólpasszokat, a kiharcolt faultokat, a blokkokat, valamint az eladott labdákat és a rossz dobásokat is. A ranglista szerint tehát jelenleg ő az amatőr női NB I Nyugati csoportjának legjobbja. Egyéni csúcsai között tartják számon például a Baja elleni 17(!) lepattanót. Egyébként átlagosan több mint 37 percet tölt a pályán mérkőzésenként, és ezzel a teljes mezőny második legfoglalkoztatottabb játékosa.


Fekete Csilla nagy küzdő, gólpasszai és szerzett labdái nagyban hozzájárulnak a Vadmacskák eredményességéhez (Fotó: Gergely Szilárd)

VAL-ban Fekete Csillára sem lehet panasz, hiszen jelenleg a 9. a rangsorban. Az 1-es, 2-es poszton bevethető kosaras a gólpasszokat tekintve a liga harmadik legjobbja (5,39), a szerzett labdákat illetően pedig a második (3,67). A Gábor–Zsámár edződuó őt is terheli rendesen, hiszen Fekete 36 és fél percet tölt a pályán átlagban egy-egy meccsen, ami az 5. helyre rangsorolja a csoportban. Fél óra fölötti játékidőt jegyez egyébként még Hegyi Vivien és Bánhegyi Beatrix is.

A ponterős Fuisz és Fekete mellett tízes átlag fölött teljesít a napokban 16. születésnapját ünneplő Zsámár Lili is, és a top 50-ben rangsorolják még Hegyi Vivient és Bánhegyi Beatrixot.

Mindezek alapján talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Vadmacskák, rutinos játékosainak köszönhetően, a jelenben is eredményes, de feltétlenül a jövő csapata.

Kapcsolódó Cikkek