2019. február 22., péntek
Gerzson

Sport

A Juventus lerombolta a Barcát

Tovább őrzi hazai veretlenségét a Juventus. A torinói Zebrák ezúttal is komoly skalpot gyűjtöttek be, 3-0-ra verték a Barcelonát. A remekül védekező olaszok emlékezetes leckét adtak a katalánoknak.

/Fotó: EPA/ANDREA DI MARCO

A futballtörténelem aligha ismétli meg önmagát, a PSG-t a párizsi 4-0-s vereség után 6-1-re két vállra fektette a Barcelona, a Juventus betonvédelmét azonban a Camp Nou-ban is nehéz lesz feltörni Messiéknek. Ráadásul Massimiliano Allegri, az olasz gárda mestere már most azt ígéri, hogy támadni fognak a jövő heti visszavágón is.


– Kiváló teljesítményt nyújtottunk, de ez még csak a kezdet, Barcelonában gólt kell rúgni a továbbjutáshoz – adta ki a jelszót Allegri, aki a szurkolókkal együtt örömmel konstatálhatta, hogy már 48 mérkőzés óta képtelenek legyőzni őket hazai pályán, és Gianluigi Buffon hálója már 441 perce őrzi szüzességét.

A meccs után az az argentin Paulo Dybala volt a legboldogabb, akinek képességeit az angol sajtó néhány napja Lionel Messihez hasonlította. Nos, lehet, hogy Dybala nélkülözi honfitársa zsenialitását, ám nagyon érzi a kaput, amit két parádés gólja is bizonyít.


– Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy ilyen meccsen focizhassak, életem egyik legszebb éjszakája ez, nem fogjuk hagyni, hogy a visszavágó lerombolja az élményt – nyilatkozta a 23 éves csatár.

A Barca háza táján is elismerik, hogy a Juve ellen másodjára is pokoli nehéz dolguk lesz. Luis Enrique edző szerint rémálomszerű volt az első félidő.

– A Juventus  minden játékelemben jobb volt nálunk – mondta Enrique. – Aludnom kell egyet a történtekre, csak azután tudok arra gondolni, hogy a jövő szerdai visszavágón három gól kell az egyenlítéshez és négy a továbbjutáshoz.

Kapcsolódó Cikkek