EUR: 336,25 Ft
CHF: 312,80 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

A kisfiú szeme láttára vágták el a kutya nyakát

Kétszázezer forintos nyomravezető díjat ajánlottak fel az állatvédők a Facebookon, hogy előkerüljön a vétkes, aki a Kecskemét nyugati elkerülő út mellett talált kiskutyát a napokban megkínozhatta. A sebei alapján először mindenki arra gondolt, hogy fel akarták akasztani.

Április 14-én délután Kecskemét nyugati elkerülő útja mellett szörnyű állapotban talált rá a kutyára Kiss Viktória, a Környezetünk Állataiért Alapítvány önkéntese. Az uszkár jellegű, 1-2 éves szuka nyakán körben csúnya sebek láthatók. Sebét beköpték a legyek, de szerencsére hagyta magát megfogni.

a kép forrása: hiros.hu

Az állatvédők azonnal orvoshoz vitték, dr. Tuboly Csaba állatorvos látta el, a körülményekre való tekintettel teljesen ingyen, majd dr. Bende Zoltán kötözte át a sebeit. Mély sebeket ejtettek, az állaton és egy csomó petét kellett eltávolítani a húsából. A megkínzott kutya állapota kritikus volt, ezért kétszázezer forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Szerencsére meg is lett a tettes, aki ellen feljelentést tett az alapítvány. Egy kisfiútól lopták el a kutyát, majd az állatkínzó a gyerek szeme láttára vágta át annak nyakát. Az állat már sokkal jobban van. A farkát csóválja és hálásan nyalogatja megmentőit.


Az orvosok úgy gondolták, felelőtlen állattartás miatt sérült meg a Pollynak elnevezett kutya, azonban kiderült, szánt szándékkal akartak végezni az uszkár keverékkel. Az alapítványhoz több bejelentés is érkezett, így lassan összeállt a kép. Kiderült, hogy korábbi gazdája három hónapja ajándékozta egy Beni nevű kisfiúnak. Az elkövető, a börtönből nemrég szabadult R. Sándor a gyerek családjának ismerőse volt. A múlt héten megfenyegette a kisfiút, és elvette tőle a kutyáját. Ezután a közeli erdőben a kisfiú szeme láttára elvágta az állat torkát.

Kiss Viktória öntkéntes és Polly.
A kép forrása: hiros.hu.

 

Az alapítvány munkatársai elmondták, hogy többen is tanúskodtak a férfi ellen, akit ők is felkerestek. Elvitték hozzá Pollyt, és szembesítették tettének következményeivel. R. Sándor semmiféle megbánást nem tanúsított, és nem is tagadta tettét. Az alapítvány már meg is tette ellene a feljelentést állatkínzás bűncselekménye miatt.


Legutóbb februárban történt brutális állatkínzás Kecskeméten, akkor a Vacsihegyen vertek halálra egy kutyát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.