2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Kecskemét

A kisfiú szeme láttára vágták el a kutya nyakát

Kétszázezer forintos nyomravezető díjat ajánlottak fel az állatvédők a Facebookon, hogy előkerüljön a vétkes, aki a Kecskemét nyugati elkerülő út mellett talált kiskutyát a napokban megkínozhatta. A sebei alapján először mindenki arra gondolt, hogy fel akarták akasztani.

Április 14-én délután Kecskemét nyugati elkerülő útja mellett szörnyű állapotban talált rá a kutyára Kiss Viktória, a Környezetünk Állataiért Alapítvány önkéntese. Az uszkár jellegű, 1-2 éves szuka nyakán körben csúnya sebek láthatók. Sebét beköpték a legyek, de szerencsére hagyta magát megfogni.

a kép forrása: hiros.hu

Az állatvédők azonnal orvoshoz vitték, dr. Tuboly Csaba állatorvos látta el, a körülményekre való tekintettel teljesen ingyen, majd dr. Bende Zoltán kötözte át a sebeit. Mély sebeket ejtettek, az állaton és egy csomó petét kellett eltávolítani a húsából. A megkínzott kutya állapota kritikus volt, ezért kétszázezer forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Szerencsére meg is lett a tettes, aki ellen feljelentést tett az alapítvány. Egy kisfiútól lopták el a kutyát, majd az állatkínzó a gyerek szeme láttára vágta át annak nyakát. Az állat már sokkal jobban van. A farkát csóválja és hálásan nyalogatja megmentőit.


Az orvosok úgy gondolták, felelőtlen állattartás miatt sérült meg a Pollynak elnevezett kutya, azonban kiderült, szánt szándékkal akartak végezni az uszkár keverékkel. Az alapítványhoz több bejelentés is érkezett, így lassan összeállt a kép. Kiderült, hogy korábbi gazdája három hónapja ajándékozta egy Beni nevű kisfiúnak. Az elkövető, a börtönből nemrég szabadult R. Sándor a gyerek családjának ismerőse volt. A múlt héten megfenyegette a kisfiút, és elvette tőle a kutyáját. Ezután a közeli erdőben a kisfiú szeme láttára elvágta az állat torkát.

Kiss Viktória öntkéntes és Polly.
A kép forrása: hiros.hu.

 

Az alapítvány munkatársai elmondták, hogy többen is tanúskodtak a férfi ellen, akit ők is felkerestek. Elvitték hozzá Pollyt, és szembesítették tettének következményeivel. R. Sándor semmiféle megbánást nem tanúsított, és nem is tagadta tettét. Az alapítvány már meg is tette ellene a feljelentést állatkínzás bűncselekménye miatt.


Legutóbb februárban történt brutális állatkínzás Kecskeméten, akkor a Vacsihegyen vertek halálra egy kutyát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.