EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb XVII.kerület

A Kőrösi és a Pál Apostol nyerte a versenyt

Az RKSK Pesti úti sporttelepén rendezték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által szervezett országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóját. A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt, amelyeket valós vészhelyzet esetén az életben is kamatoztathatnak majd a gyerekek.

Az önkormányzat beszámolója szerint a versenyen a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek. Kikapcsolódásként, pihenésként pedig a légpuskás céllövészetet is kipróbálhatták. A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 18 alakulat indult, 72 gyermekkel, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola második számú csapata nyert, így a Budapesti Polgári Védelmi Versenyen ők képviselik kerületünket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.