EUR: 311,70 Ft
CHF: 288,32 Ft
2017. április 27., csütörtök
Zita

Egyéb XVII.kerület

A Kőrösi és a Pál Apostol nyerte a versenyt

Az RKSK Pesti úti sporttelepén rendezték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által szervezett országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóját. A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt, amelyeket valós vészhelyzet esetén az életben is kamatoztathatnak majd a gyerekek.

Az önkormányzat beszámolója szerint a versenyen a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek. Kikapcsolódásként, pihenésként pedig a légpuskás céllövészetet is kipróbálhatták. A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 18 alakulat indult, 72 gyermekkel, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola második számú csapata nyert, így a Budapesti Polgári Védelmi Versenyen ők képviselik kerületünket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fürdőzés a patakban

    Fürdőzés a patakban

    A Sátormegi-patak mentén sétálgatva, ha jól figyelünk, észrevehetünk pár, a hideg vízben hűsölő foltos szalamandrát.

  • Ember és állat együtt

    Ember és állat együtt

    A Pestújhelyi Közösségi Házban immár negyedik alkalommal rendezte meg az Állat és Ember Egyesület azt az egész napos kutyás bulit, amelyen a különböző versenyeknek és bemutatóknak köszönhetően a kutyák nélkül érkezők is jól szórakoztak.