EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,77 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XVII.kerület

A Kőrösi és a Pál Apostol nyerte a versenyt

Az RKSK Pesti úti sporttelepén rendezték a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által szervezett országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kerületi fordulóját. A megmérettetés célja a felkészítések során elsajátított veszélyhelyzeti ismeretek bemutatása volt, amelyeket valós vészhelyzet esetén az életben is kamatoztathatnak majd a gyerekek.

Az önkormányzat beszámolója szerint a versenyen a tanulók elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot, ügyességi feladatokat oldottak meg. A megjelölt témakörök egy-egy állomáson komplex módon jelentek meg. Hat gyakorlati állomáson tették próbára ügyességüket a diákok, majd egy elméleti, összefoglaló tesztet is kitöltöttek. Kikapcsolódásként, pihenésként pedig a légpuskás céllövészetet is kipróbálhatták. A katasztrófavédelmi rendezvényen összesen 18 alakulat indult, 72 gyermekkel, a középiskolások közül a Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, az általános iskolások közül pedig a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola második számú csapata nyert, így a Budapesti Polgári Védelmi Versenyen ők képviselik kerületünket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.