EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Salgótarján

A közgyűlés tiltakozik az adótorony-építés ellen

A Magyar Telekom Nyrt. által telepíteni kívánt távközlési adótorony megépítése ellen tiltakozó előterjesztést fogadott el március 30-i ülésén Salgótarján közgyűlése. Emellett döntöttek felújítások elindításáról, megtárgyalták a megyeszékhely 2017–2023-as közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját, valamint megszületett az idei évi sporttámogatások bírálata is.

A Magyar Telekom Nyrt. által telepíteni kívánt harmincméteres, a salgói látképet rontó távközlési adótorony ügyével kapcsolatban Molnár Károly ismertette a baloldali frakció véleményét. E szerint ma már léteznek olyan technológiai megoldások, amelyek egyszerre jelentenek technikai fejlődést és a környezetet is védik. Az előterjesztést a város közgyűlése egyöntetűen támogatta. A határozati javaslat a tiltakozás mellett konkrét intézkedések megtételére is tartalmaz utasításokat és szabálymódosításokat kezdeményez, hogy a jövőben kategorikus tiltás akadályozza az ehhez hasonló, a szép tájképet romboló létesítmények építését. A közgyűlésen megtárgyalták a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Koncepciója 20172023 című dokumentum elfogadására vonatkozó javaslatokat, amelyek célja, hogy javuljon a közbiztonság, csökkenjen a közterületen elkövetett bűncselekmények száma és a visszaesési ráta, a gyermek- és fiatalkorúak veszélyeztetettsége, az áldozattá válás veszélye.


Salgótarján közgyűlése március 30-án tartotta soron következő ülését a Városháza Dr. Förster Kálmán termében. Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Két jelentős fejlesztés indulhat meg a közeljövőben a megyeszékhelyen, mivel a közgyűlés döntött arról, hogy benyújtja támogatási kérelmét a Petőfi út egy hétszáz méteres szakaszának felújítására, és jóváhagyták a Beszterce lakótelepet és a városi strandot ellátó kazánház és távhővezeték-hálózat korszerűsítésére vonatkozó elképzelést is. A Petőfi út Baglyasi úti felüljáró és Régiposta út közötti részének felújítása a tervek szerint 139 millió forintba kerül majd. A távhő-rekonstrukciót a Salgó Vagyon Kft. végzi el 272 millió forintból, amelyet a cég saját forrásból és hitelből finanszíroz.

Megszülettek a 2017-es esztendő sporttámogatásai is. Összesen ötvenöt pályázat érkezett az önkormányzathoz működésre és rendezvények támogatására, de nem pályázhattak azok a sportszervezetek, amelyek a közgyűlés külön döntése értelmében már részesültek támogatásban.


A legtöbb kérdésben a városvezető frakció és az ellenzék egyetértésben szavazott. Kép: Lehoczki-Gallai Gréta

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.